characters characters

Cum sa petreci mai mult timp alaturi de copil

Propus de: SuntParinte.ro   |   15 iunie 2010    |   3073 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Timpul zboara. Acum e dimineata si v-ati incurcat unii pe altii prin baie si bucatarie pana cand fiecare a pornit-o pe calea lui (job, scoala) si acum e seara, momentul prielnic pentru a va aseza in pat si a va odihni. Din pacate fuga dupa resurse ne rapeste din timpul pe care ar trebui sa-l petrecem in familie. Ne trezim pur si simplu intr-o dimineata si observam ca am mai imbatranit, copiii nostrii au crescut in inaltime si deja ne-au depasit. Unde sunt clipele care lipsesc? Iti propunem sa recuperezi ceea ce ai pierdut alaturi de familie prin cateva activitati pe care le-ai putea implementa cu scopul de a fi mai aproape de familie si de proprii copii.

 

Ce poti sa faci? Iata:
1. Cere-i sa-ti citeasca o poveste sau un capitol din cartea lui preferata. Daca esti obosit, seara de la serviciu si fara prea mare chef de socializare, cere-i copilului tau sa te imite ca si atunci cand el era mic si ii citei povesti. Poate alege o carte care ii place foarte mult sau o lectie de la scoala, pe care sa ti-o expuna prin propriile lui cuvinte sau pur si simplu sa o citeasca. Asa copilul tau se va simti important, cu atat mai mult cu cat atentia ta va fi numai pentru el timp de cateva minute.


2. Plimbati cainele impreuna sau pur si simplu iesiti seara la o plimbare sau un jogging.
Aceste activitati au dublu rol: pe langa petrecerea timpului impreuna, activitatea fizica este prezenta si ea, iar corpul vostru se va simti rasfatat de-a binelea.


3. Hotaraste-te sa pui la cale si chiar sa implementezi decizia pe care probabil de multi ani o ai in buzunarul de la haina: o excursie/vacanta cu toata familia.
Este momentul ideal sa aveti parte de cateva zile in care sa va reamintiti unii de altii si sa va redescoperiti. Nu te gandi la niste expeditii costisitoare precum plecari din tara, pur si simplu un weekend cu cortul, cateva zile la mare, la munte sau la casuta de vacanta peste care deja s-a depus praful.


4. Luati cina impreuna sau pranzul.
Decideti care din aceste momente este cel mai potrivit pentru toti in asa fel incat la masa, toate scaunele sa fie ocupate de acum incolo. Aceste mici reuniuni cu gust culinar sunt utile pentru ca va ofera sansa sa schimbati cateva ganduri si pareri, sa va planificati urmatoarele momente din zi etc.


5. Daca nu ati reusit sub nicio forma sa inchideti televizorul pentru a face miscare sau a participa la diverse activitati in afara casei, atunci cautati un canal informativ care sa fie pe placul tuturo
r. Puteti alege fie sa va uitati la un film impreuna, fie sa urmariti o emisiune.


6. Te plangi de faptul ca tot timpul, copilul tau sta in fata calculatorului? Atunci insoteste-l in navigarea pe net.
Fie puteti juca numeroase jocuri si sporturi online, fie alegeti sa cautati impreuna informatiile de care aveti nevoie la scoala, respectiv la job. Si nu uitati sa schimbati rolurile. Specifica-i de ce ai tu nevoie la serviciu, iar el iti va spune ce anume sa-i cauti pentru lectia de biologie etc. Veti intra in contact fiecare cu domeniul celuilalt, iar diversitatea informational obtinuta va fi mai mare.


7. Rezervati o seara din saptamana pentru toata familia. Puteti alege sa mergeti la cinema, sa gatiti impreuna, sa mergeti la teatru sau opera, la inot, sa jucati partide de sah sau volei impreuna cu o alta familie sau cu prieteni apropiati.


8. Strecoara biletele prin pachetul lui de mancare dimineata, cand merge la scoala. Nu ii da indicatii, ci deseneaza-i un zambet, pune-i o mica ciocolatica, o steluta colorata, un abtibild cu personajele din desenele lui preferate etc. Fii creativ. Efectul va fi pe masura!

 

Recomandarile tale
Noi ti-am oferit 8 modalitati prin care poti sa petreci mai mult timp cu copilul tau. Tu ce ai mai adauga?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    30 ianuarie 2024   

    Multe din neintelegerile dintre parinti si copii isi gasesc originea in dorinta parintilor de a se oglindi in copilul lor, de a-si indeplini propriile nevoi si asteptari prin copil.

  • 50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    27 noiembrie 2023   

    Comunicarea dintre parinte-copil este intr-o continua transformare, astfel ca in unele cazuri ea poate sa fie foarte buna, in timp ce alteori poate avea de suferit si drept consecinta, relatia dintre cei doi poate deveni tot mai rece.

  • Absenta tatilor din viata fiicelor
    Absenta tatilor din viata fiicelor. Efectele la maturitate
    12 octombrie 2023   

    Copiii abandonati de unul din parinti sau de amandoi traiesc sentimente intense de furie, uneori ascunsa, alteori clar vizibila comportamental prin batai fizice si agresivitate indreptata asupra celor din jur.

Mai multe