characters characters

Rasfatul copilului mai are si dezvat

Propus de: ClickSanatate.ro   |   18 iunie 2014    |   490 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/limaoscarjuliet/3921177329


Plange din orice, bate din picior si nu asculta de nimeni - sunt clasicele semne ale copilului rasfatat. Cu multa rabdare si cu ajutorul catorva strategii, el poate fi adus pe calea cea buna.

Are nevoie de reguli

De cand incep sa mearga de-a busilea, copiii trebuie sa afle ca nu totul se petrece dupa voia lor, spun specialistii in psihologia copilului. Asfel le va fi mai usor, pe masura ce cresc, sa se adapteze diverselor situatii. Stabileste limite si reguli pentru copilul tau si invata-l ca, daca nu le respecta, exista si consecinte.

Nu-l lasa sa negocieze

De multe ori, copiii se lanseaza in negocieri cu adultii ca sa iasa lucrurile asa cum vor ei. Da-i de inteles ca exista reguli stabilite de tine, pe care nu le poate negocia, cum ar fi ora de culcare. Lasa-l sa aleaga doar cand vine vorba despre hainele pe care le va imbraca, cartea pe care i-o citesti, tipul de dulceata de la micul dejun sau jucariile pe care le poate lua cu el la plimbare.

In timp, va sti sa faca diferenta intre „ariile” in care poate alege si cele „fixe”. Copiilor de 2-3 ani nu e nevoie sa le explici regulile, ei trebuie doar sa stie de existenta lor. Cei de 4-5 ani incep sa se razvrateasca, dar inca nu pot intelege de ce trebuie sa le respecte.

Citește continuarea articolului pe clicksanatate.ro.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    30 ianuarie 2024   

    Multe din neintelegerile dintre parinti si copii isi gasesc originea in dorinta parintilor de a se oglindi in copilul lor, de a-si indeplini propriile nevoi si asteptari prin copil.

  • 50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    27 noiembrie 2023   

    Comunicarea dintre parinte-copil este intr-o continua transformare, astfel ca in unele cazuri ea poate sa fie foarte buna, in timp ce alteori poate avea de suferit si drept consecinta, relatia dintre cei doi poate deveni tot mai rece.

  • Absenta tatilor din viata fiicelor
    Absenta tatilor din viata fiicelor. Efectele la maturitate
    12 octombrie 2023   

    Copiii abandonati de unul din parinti sau de amandoi traiesc sentimente intense de furie, uneori ascunsa, alteori clar vizibila comportamental prin batai fizice si agresivitate indreptata asupra celor din jur.

Mai multe