characters characters

Sapte semne ale puterii mentale

Propus de: SuntParinte.ro   |   03 august 2023    |   560 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

puterea mintala
Toti parintii isi doresc sa ii educe pe copii astfel incat sa devina adulti puternici din punct de vedere emotional. Deseori insa, copiii invata sa fie puternici din punct de vedere emotional observand strategiile si principiile puse in aplicare de propriii parinti. Cum ai descrie o persoana puternica din punct de vedere mental? Te gandesti la performanta, capacitatea de concentrare a atentiei, de a depasi obstacole sau de a gasi solutii pentru problemele intampinate?

Citeste si:


Flexibilitatea psihologica - ce inseamna si de ce este importanta pentru parinti


Trei exercitii de rezilienta


Sapte semne ale puterii mentale


Iata sapte semne ale puterii mintale, care il pot inspira pe copilul tau sa devina un adult la fel de rezilient si increzator in fortele proprii.


Abilitatea de a cere sfaturi si ajutor

Acest lucru indica faptul ca esti dispus si capabil sa iti adaptezi gandirea si deciziile bazandu-te pe noi informatii, ca iti poti reucnoaste limitele sau punctele slabe si ca iti doresti sa iti imbunatatesti rezultatele.

Relatii sociale apropiate si autentice

Abilitatea de a construi relatii sincere si apropiate cu alte persoane presupune capacitatea de a accepta si asculta, de a-ti exprima nevoile si emotiile, de a oferi si primi ajutor. Depasirea conflictelor sau neintelegerilor reprezinta de asemenea un semn al puterii mintale.

Admiratia si bucuria pentru succesul altor persoane

Bucuria de a vedea alti oameni care au succes sau castiga este baza unei relatii armonioase cu ceilalti. Acest lucru se aplica in casnicie, la locul de munca, cu prietenii sau alti cunoscuti. Abilitatea de a te bucura pentru altii da dovada de siguranta si incredere de sine. Capacitatea de a admira persoanele cu rezultate mai bune decat cele personale sau care dau dovada de calitati dezirabile reprezinta de asemenea un semn al pacii interioare si al sigurantei emotionale.

Abordarea directa a problemelor, spre deosebire de evitarea lor

Se spune ca exista doua strategii opuse in fata problemelor sau situatiilor neplacute: evitarea sau abordarea lor directa. Cand vine vorba de dificultati, fugi de ele sau inspre ele? Abordarea directa a problemelor sau obstacolelor presupune un nivel mai ridicat de control si de putere personala.

Impartirea unei sarcini complexe in etape mai simple

Aceasta abilitate este foarte importanta si pentru copii, mai ales cand vine vorba de invatare sau pregatire pentru examene. Pentru a evita descurajarare in fata unui proiect complex, este important sa acordam atentie fiecarei etape in parte, care este mult mai usor de gestionat decat intregul proiect.

Motivatia si disponibilitatea de a invata

Indiferent de varsta si experienta, exista o multime de lucruri pe care le putem invata in continuare. Cu cat suntem mai dispusi sa invatam lucruri noi sau sa ne formam abilitati noi, cu atat suntem mai puternici emotional si cognitiv.

Acceptarea cu compasiune a propriei persoane si a celor din jur

Cu cat o persoana este mai dispusa sa accepte si sa inteleaga propriile calitati pozitive si negative, cu atat mai usor ii poate accepta pe cei din jur. Generozitatea fata de sine se reflecta in generozitatea in relatiile cu cei din jur. Desigur, acceptarea propriilor limite nu inseamna renuntarea la dorinta de perfectionare sau crestere, ci inseamna modestie si liniste interioara in timp ce depunem eforturi pentru a evolua in continuare.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe