characters characters

Lectii de viata pe care le invata copiii purtand masca de protectie

Propus de: SuntParinte.ro   |   10 noiembrie 2020    |   1092 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

purtarea mastii
Pandemia Covid-19 ne-a pus in situatia de a ne adapta la schimbari incomode: inchiderea scolilor, limitarea mobilitatii si reducerea oportunitatilor de petrecere a timpului liber, purtarea mastii de protectie si masuri de igiena. Purtarea mastii se dovedeste a fi una dintre masurile cele mai dificil de acceptat si adoptat, probabil si pentru ca ne afecteaza in mod imediat si direct. 

Citeste si:

Cresterea inteligentei emotionale in perioada de izolare

Cum faci fata stresului in contextul pandemiei Covid-19


Dincolo de controverse si dezbateri, studiile arata ca purtarea mastii este eficienta in prevenirea transmiterii Covid-19, iar majoritatea dintre noi aleg sa treaca peste disconfortul temporar pentru binele comun si pe termen lung. Desi incomod, purtarea mastii poate fi un gest care ii invata pe copii valori morale si lectii de viata importante. Iata cateva dintre acestea.

Efortul fiecaruia dintre noi contribuie la binele general

Purtarea mastii, respectarea distantei sociale, masurile de igiena sunt gesturi simple pe care le putem face fiecare dintre noi, contribuind astfel la binele tuturor. In aceasta perioada, ne amintim ca facem parte dintr-o comunitate si ca gesturile individuale au efecte la nivel general.

Dinsconfortul temporar este mai putin important decat scopul pe termen lung

Aceasta idee este importanta pentru dezvoltarea emotionala si intelectuala a copilului tau, pentru ca ii va fi de folos in toate aspectele vietii. Deseori, este nevoie sa trecem prin momente inconfortabile pentru a obtine ce ne dorim. Cand invata o materie dificila, cand exerseaza o abilitate noua sau cand isi depaseste o teama – toate acestea sunt momente in care copilul descopera ca uneori, disconfortul este o parte naturala a progresului catre un scop.

Ne putem adapta la situatii dificile

Fiecare dintre noi avem rezerve de rezilienta emotionala si o capacitate de adaptare la schimbari mai mari decat ne imaginam.

De multe ori, tot ce putem face este sa avem rabdare

Unele situatii nu stau in controlul nostru – de exemplu, nu stim pentru cat timp va fi nevoie sa respectam masurile de siguranta. Dar singurul lucru pe care il putem face este sa avem rabdare si incredere ca aceasta perioada se va incheia.

Uneori, cei din jur nu vor face aceleasi alegeri ca noi

Purtarea mastii ii poate invata pe copii ca uneori, alegerile lor vor fi ridiculizate sau criticate de cei din jur, dar ca acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunte la ele. Atunci cand avem argumente si motive pentru alegerile noastre, este important sa le sustinem chiar daca nu toata lumea este de acord cu ele. 


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe