characters characters

VIDEO: Parintii trebuie sa stea langa copii cand acestia isi fac temele?

Propus de: SuntParinte.ro   |   12 octombrie 2014    |   11793 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

O data cu inceperea scolii, fiecare parinte este nevoit sa gaseasca un raspuns la intrebarea “Stau langa copilul meu cand isi face temele?”. Cat de mult trebuie sa te implici in realizarea temelor? Este tema pentru acasa doar sarcina copilului sau trebuie sa il ajuti si tu?

Probabil deja ai gasit o solutie la aceasta problema. Dar te-ai intrebat care este si perspectiva unui cadru didactic asupra acestei chestiuni?


Doamna invatatoare Ioana Diaconu, din Bucuresti, ne-a impartasit o serie de recomandari pe aceasta tema. Iata mai jos un material video pe care l-am pregatit:

 



Ce spun alti utilizatori SuntParinte.ro despre acest subiect?
Anton
“Multi dintre noi, parintii nu avem destula rabdare pentru a da explicatii, unele explicatii ale noastre nu sunt in concordanta cu explicatiile primite la scoala.”


Cora:
"Ma straduiesc sa fac asta zi de zi cu fiul meu de 8 ani. Nu vreau sa invete doar pentru premiu, nici sa acumuleze mult si fara rost, cum am facut noi cu o gramada de cunostinte inutile in viata, nici pentru ca eu sunt exigenta, in completarea doamnei invatatoare, care este si dumneaei foarte, foarte exigenta."



Livia Marculescu:
"Lucrez dupa principiul ca elevul trebuie sa plece cu lectia aproape invatata de la scoala, iar temele de acasa consolideaza capacitatile dobandite la scoala. Parintii elevilor mei nu stau langa acestia cand isi fac temele pentru ca nu este necesar. Asa ca temele nu depasesc 2 ore. Copilul trebuie sa aiba timp si pentru alte activitati, pentru ca apoi sa vina cu placere la scoala."

Recomandarile tale
Tu ce ai ales? Scrii temele impreuna cu copilul sau il lasi sa le faca singur si doar verifici daca le-a realizat? Oricare ar fi optiunea ta, asteptam sa ne spui care este solutia pe care ai doptat-o si care sunt avantajele si dezavantajele acesteia.

Urmareste si alte materiale despre educatia copilului in cadrul sectiunii Cadrele didactice recomanda.

 

Comentează:
10 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Caciula 2 Ioana
    Caciula 2 Ioana    21.10.2011 - 08:29
    Cred ca este important ca un copil sa stie inca din clasa I ca temele sunt doar responsabilitatea sa, si nu a parintilor sai. Copilul se va obisnui astfel sa fie independent in activitatea sa de invatare, si nu va avea permanent nevoie de aprobarea parintelui. Parintele poate corecta tema, o poate superviza, dar fara a sta langa copil atunci cand acesta o realizeaza.
  • Utilizator Anonim
    Maria B.    20.10.2011 - 13:29
    Si noi am avut o problema cu piticul, e in primul an de scoala.Initial, facea singur temele, rezulta....cam putina caligrafie acolo...pentru ca se grabea.Acum incerc sa-l verific din cand in cand in timp ce scrie, ca sa se simta controlat.Sper sa reusim sa fie bine...
    P.S. Sunt cadru didactic, deci trebuie sa ma descurc si cu propriul copil..Rabdare si intelepciune de a o folosi tuturor!
  • Utilizator Anonim
    Vasilica    21.10.2010 - 19:07
    nu trebuie sa stam langa copil nici in clasa I.Il invatam sa fie independent de la inceput.
  • Utilizator Anonim
    Oana    17.10.2010 - 08:39
    Eu cred ca nu exista retete in legatura cu aceasta problema. Fiecare copil necesita un anumit tip de comportament din partea parintilor.
    Sunt copii care nu vor reusi sa tina pasul cu scoala, care nu agreeaza sa ramana singuri in camera pentru a-si face temele, care nu sunt destul de preocupati de rezultatele scolare (din diferite motive care au legatura si cu comportamentele noastra), iar in aceste situatii este obligatoriu sacrificiul de a sta dupa-amieze intregi langa el, de a ne implica mult de tot in treburile lui etc. Exista si copii care, dimpotriva, simt nevoia sa detina singuri controlul situatiei lor scolare, fac bine acest lucru si tin sa li se atribuie in exclusivitate lor insile meritul de a fi obtinut rezultate foarte bune. Pe acesti copii nu trebuie sa ii coplesim cu autoritatea noastra de adulti, trebuie doar sa ne asiguram, cat se poate de discret, ca lucrurile merg intr-adevar bine.
    asadar, parintele trebuie sa caute relatia potrivita copilului sau, dar, oricum, in oricare dintre cazuri, vorbim despre prietenie.
  • Utilizator Anonim
    Nora    15.10.2010 - 18:51
    Am avut șansa unei doamne învățătoare deosebite pentru copilul meu. Tema pentru acasă: ”Dacă poți și vrei poți să scrii cel mult cinci rânduri în caiet; dacă obosești, scrie câte poți corect! ” Vreau să sțiu ce problemă nu ați putut rezolva de la pagina x. Era bucuroasă să -și facă tema. Mă întreba dacă eu cred că doamna va fi mulțumită.Tema în sine, dacă fixează și nu obosește prin cantitate, nu implică prezența părintelui lângă copil. Succes!
  • Utilizator Anonim
    dana    15.10.2010 - 05:00
    Eu nu cred ca trebuie sa stam efectiv langa copil cand face temele ,trebuie doar sa urmarim desfasurarea acestor teme si sa intervenim atunci cand e nevoie cu un sfat sau o observatie.Sunt cu totul impotriva atitudinii celor care rup foaia si pun copilul sa faca tema de atatea ori pana iese cum trebuie.Mai bine lasi copilul sa poata face comparatie intre greseli si lucrul bine facut.Asta e valabil pentru primii ani de scoala,mai tarziu sunt suficiente verificarile la terminarea temei.
  • Lipovan Nicolae Corneliu
    Lipovan Nicolae Corneliu    14.10.2010 - 21:40
    e strict necesar in invtamintul primar in clasa I , a doua, si daca se poate si in a treia. E bine sa fim mereu linga ei
  • Utilizator Anonim
    Ana Nicola    14.10.2010 - 16:16
    Eu cred ca parintii trebuie sa ii lase pe copii sa lucreze singuri, sa ii ajute doar cand sunt rugati de copil; astfel copilul va fi multumit de munca sa si va considera orice greutate drept o provocare. Avand un parinte sau un meditator langa el de fiecare data, copilul nici nu va incerca sa isi puna mintea la contributie, ii va intreba ori de cate ori va avea o dificultate.
  • Elena Stanciu
    Elena Stanciu    14.10.2010 - 11:20
    Sunt intru totul de acord cu dna Ioana Diaconu din Bucuresti, care spune ca nu trebuie sa stam langa copil atunci cand isi face temele. Eu doar i le corectez si ii spun sa ma cheme doar atunci cand nu se descurca la vreun exercitiu.Spun asta si pentru ca sunt cadru didactic.
  • Valentina Cretan
    Valentina Cretan    13.10.2010 - 19:28
    Parintele trebuie sa fie foarte consecvent in atitudinea sa fata de temele copilului. Trebuie sa ii acorde acestuia libertatea de a face temele cum stie el, sa-l aprecieze ca a muncit singur si abia apoi sa il verifice. Copilul are nevoie sa fie independent si increzator in fortele proprii. Temele devin astfel o placere, daca ele sunt corespunzator dozate de invatator. Faceti asa inca din primele zile ale clasei I!
Vezi toate comentariile

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe