characters characters

Mimeaza starea de spirit!

02 iunie 2009    |   3841 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

 Va propunem un joc de familie foarte distractiv. Nu numai ca il va amuza pe copilul tau, dar ii va dezvolta o parte din abilitatile sociale, invatand sa distinga emotiile si sa ii inteleaga mai bine pe cei din jurul lui.

Pasul 1

Starile de spirit - emotiile sunt teme dificil de discutat, sunt subiective si greu de explicat. Vorbeste cu copilul tau despre acest subiect si pune-l sa iti arate cum ar arata un om trist si apoi unul vesel si ce ar putea conduce catre astfel de stari. Ar trebui sa iti poata da o explicatie buna pentru fiecare. Apoi, treci mai departe la stari mai complexe. Fa o lista cu 20 de stari si poti sa o scrii pe fiecare pe o bucatica de hartie.
Exemple: nervos, confuz, suparat, furios, entuziasmat, ingrijorat, increzator, etc.

Pasul 2

Strange toata familia pentru jocul de mima. Este usor de jucat, dar greu de castigat. Alcatuiti cate doua echipe (de 2 sau mai multi jucatori). Echipa al carei rand este va extrage o bucatica de hartie dintr-o palarie sau un castron (din cele pe care le-ai facut mai devreme cu copilul tau). Cel care a tras trebuie sa mimeze starea de spirit marcata pe biletel. Cei din echipa adversa trebuie sa ghiceasca. Stabiliti o limita de timp (30 de secunde ar trebui sa fie suficient). Daca ghicesc, obtin un punct si apoi este randul lor.
Jucati pana la epuizarea biletelelor. Echipa cu cele mai multe puncte castiga! Distractie placuta.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe