Mimeaza starea de spirit!

Pasul 1
Starile de spirit - emotiile sunt teme dificil de discutat, sunt subiective si greu de explicat. Vorbeste cu copilul tau despre acest subiect si pune-l sa iti arate cum ar arata un om trist si apoi unul vesel si ce ar putea conduce catre astfel de stari. Ar trebui sa iti poata da o explicatie buna pentru fiecare. Apoi, treci mai departe la stari mai complexe. Fa o lista cu 20 de stari si poti sa o scrii pe fiecare pe o bucatica de hartie.
Exemple: nervos, confuz, suparat, furios, entuziasmat, ingrijorat, increzator, etc.
Pasul 2
Strange toata familia pentru jocul de mima. Este usor de jucat, dar greu de castigat. Alcatuiti cate doua echipe (de 2 sau mai multi jucatori). Echipa al carei rand este va extrage o bucatica de hartie dintr-o palarie sau un castron (din cele pe care le-ai facut mai devreme cu copilul tau). Cel care a tras trebuie sa mimeze starea de spirit marcata pe biletel. Cei din echipa adversa trebuie sa ghiceasca. Stabiliti o limita de timp (30 de secunde ar trebui sa fie suficient). Daca ghicesc, obtin un punct si apoi este randul lor.
Jucati pana la epuizarea biletelelor. Echipa cu cele mai multe puncte castiga! Distractie placuta.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cinci cauze frecvente ale comportamentelor dificile ale copiilor
Cand copiii reactioneaza agresiv, au crize de furie sau plans ori refuza sa coopereze, este foarte usor sa ii etichetam drept obraznici si sa apelam la pedepse. Cum putem intelege mai bine aceste comportamente?
-
Teama de abandon. Cum apare in copilarie
Teama de abandon la maturitate poate duce la probleme de lunga durata in relatiile cu cei din jur. Cum se formeaza aceasta in copilarie.
-
Instabilitatea emotionala ca trasatura de personalitate
Tendinta catre instabilitate emotionala, catre anxietate, depresie sau stari emotionale negative este definita in psihologie ca nevrotism sau predispozitie nevrotica. Cum poate fi gestionata aceasta tendinta cu puternica incarcatura genetica.
Adauga tu primul comentariu: