characters characters

Mimeaza starea de spirit!

02 iunie 2009    |   3866 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

 Va propunem un joc de familie foarte distractiv. Nu numai ca il va amuza pe copilul tau, dar ii va dezvolta o parte din abilitatile sociale, invatand sa distinga emotiile si sa ii inteleaga mai bine pe cei din jurul lui.





Pasul 1

Starile de spirit - emotiile sunt teme dificil de discutat, sunt subiective si greu de explicat. Vorbeste cu copilul tau despre acest subiect si pune-l sa iti arate cum ar arata un om trist si apoi unul vesel si ce ar putea conduce catre astfel de stari. Ar trebui sa iti poata da o explicatie buna pentru fiecare. Apoi, treci mai departe la stari mai complexe. Fa o lista cu 20 de stari si poti sa o scrii pe fiecare pe o bucatica de hartie.
Exemple: nervos, confuz, suparat, furios, entuziasmat, ingrijorat, increzator, etc.

Pasul 2

Strange toata familia pentru jocul de mima. Este usor de jucat, dar greu de castigat. Alcatuiti cate doua echipe (de 2 sau mai multi jucatori). Echipa al carei rand este va extrage o bucatica de hartie dintr-o palarie sau un castron (din cele pe care le-ai facut mai devreme cu copilul tau). Cel care a tras trebuie sa mimeze starea de spirit marcata pe biletel. Cei din echipa adversa trebuie sa ghiceasca. Stabiliti o limita de timp (30 de secunde ar trebui sa fie suficient). Daca ghicesc, obtin un punct si apoi este randul lor.
Jucati pana la epuizarea biletelelor. Echipa cu cele mai multe puncte castiga! Distractie placuta.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Experientele pozitive din copilarie
    Experientele pozitive din copilarie. De ce sunt importante
    26 iulie 2024   

    Experientele pe care o persoana le are in copilarie pot fi pozitive sau negative, iar nivelul de stress pe care il traim in aceste momente, difera de la persoana la persoana. Desi pana in prezent specialistii s-au concentrat mai mult asupra experientelor negative, cele pozitive pot avea un impact la fel de puternic.

  • Tatii indisponibili emotional
    Tatii indisponibili emotional
    01 aprilie 2024   

    Din pacate, din motive obiective sau nu, uneori tatii sunt indisponibili atat fizic, cat si emotional. Tatii indisponibili emotional sunt cei care evita conversatiile profunde cu copiii si nu creeaza un spatiu in care cei mici sa se simta in siguranta pentru a discuta despre ce simt.

  • Cum contribuie parintii la anxietatea copiilor
    Cum contribuie parintii la anxietatea copiilor
    12 decembrie 2023   

    In calitate de parinte joci un rol foarte important in conturarea sanatatii emotionale a copilului tau, de aceea e important sa acorzi o mai mare atentie, mesajelor pe care le transmiti la nivel constient, dar mai ales inconstient.

Mai multe