characters characters

Metode de a memora mai usor

Propus de: SuntParinte.ro   |   21 mai 2020    |   2036 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

metode de a memora mai usor
De multe ori, copiii au dificultati in invatare nu pentru ca nu pot intelege materia sau nu vor sa invete, ci pentru ca nu stiu care sunt cele mai eficiente metode de a memora. Simpla recitire a lectiei sau sublinierea ideilor principale nu sunt suficiente pentru invatare. Cu cat copilul interactioneaza mai mult cu materialul de invatat, cu atat il va retine mai usor. Ce inseamna mai exact a interactiona cu materialul? Aflam mai jos.

Citeste si:

Cele mai eficiente 7 metode de invatare

Tehnici de memorare: Camera romana si Calatoria


Metode de a memora mai usor


Copiii (si adultii)retin cel mai usor informatiile pe care le folosesc in cat mai multe feluri: pe care le prezinta verbal si vizual, pe care le scriu pe hartie sau pe care le includ in proiecte pentru scoala.

Citirea cu voce tare.

Cand citeste cu voce tare, copilul este expus informatiilor nu doar vizual, ci si auditiv. Este o modalitate simpla de a interactiona mai mult cu materialul de invatat.

Notarea informatiilor noi invatate

Cand copilul isi noteaza pe hartie ce a invatat (chiar daca are deja lectia scrisa pe caiet), probabilitatea de a-si aminti ce a invatat creste semnificativ.

Crearea de scheme, diagrame sau desene

In timp ce invata, incurajeaza-l pe copil sa creeze scheme sau alte modalitati vizuale de a exprima notiunile invatate.

Intrebari si teste

Dupa ce a terminat de invatat un capitol, recomanda-i sa formuleze si sa raspunda la intrebari, incercand sa gaseasca intrebari cat mai dificile. De asemenea, rezolvarea de modele de teste este o modalitate eficienta de a fixa informatiile in memorie.

Crearea de materiale noi pornind de la lectiile invatate

Copilul poate transpune informatiile noi invatate intr-un material video, intr-un articol de blog sau intr-un plan de lectie, asumandu-si rolul de profesor.

Experimentele

Materii precum fizica sau chimia sunt invatate mult mai usor atunci cand copilul poate realiza experimente sau cel putin poate vedea experimentele realizate de alte persoane (in materiale video, de exemplu).


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe