characters characters

Manualele digitale pe intelesul parintilor (III)

Propus de: SuntParinte.ro   |   26 ianuarie 2015    |   2212 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

copil la calculator
In dialog cu Crenguta Alexe, co-autor manuale INTUITEXT:

Ce le puteti spune parintilor despre noile manuale? Unii dintre ei chiar se intreaba ce aduc aceste manuale (in format tiparit, dar si digital) in plus pentru copiii lor.

Noile manuale scolare vin cu o forma noua: doua variante – print si digital – care functioneaza in paralel, cu o abordare noua, cu respectarea unei programe scolare noi. Introducerea formatului digital este un pas in plus catre adaptarea invatamantului romanesc la tendinta mondiala de utilizare a tehnologiei informatiei in procesul de predare – invatare.

Manualele Intuitext sunt concepute astfel incat sa-l sprijine pe elev sa invete cu placere. Atractive si valoroase prin forma, continut si abordare, incitante si stimulative prin provocarile de ordin cognitiv pe care le propun, manualele INTUITEXT se pot dovedi a fi un partener de invatare al elevului. Contextele variate de invatare si exersare, elementele de joc, diversitatea sarcinilor de lucru ii stimuleaza pe elevi sa intrebe, sa intervina, sa aiba initiativa, sa exprime idei, sa actioneze.

Noutatea pe care o aduce manualele INTUITEXT o reprezinta, in primul rand, abordarea integrata a invatarii. Fiecare manual propune o modalitate de a invata cu placere, in mod activ si atractiv continand texte adecvate varstei, intereselor si preocuparilor elevilor, jocuri, imagini, sarcini de lucru interesante, originale, legate de preocuparile lor, probe de evaluare. In manualul digital, notiunile noi sunt prezentate de personaje simpatice (cu rol de educatori virtuali), sub forma de joc. Ele vin sa-i incurajeze, sa ii sprijine, sa invete cu ei si de la ei. Apar si dispar, aduc elemente de noutate, intreaba sau explica. Elevul este permanent motivat si incurajat sa exploreze, sa raspunda la intrebarile personajelor, sa-i ajute in misiunea de a descifra misterele invatarii, fara a simti constrangerea unei activitati didactice.

Prezentarea intr-o maniera accesibila a continuturilor, raportarea la concret, la realitatea apropiata, familiara copiilor ofera elevilor confort si incredere in fortele proprii.

Ca autor de manuale si expert educational, cum ati putea sa le linistiti pe mamicile care isi fac griji ca acum, cu noile manuale digitale, copiii lor vor petrece si mai mult timp in fata calculatorului si a tabletei?

Noile manuale digitale vin sa transforme timpul petrecut de elev in fata calculatorului intr-un timp care castiga in calitate. Nu trebuie ca scolarii mici sa petreaca mai mult timp in fata calculatorului sau cu tableta in mana, ci doar sa se realizeze o convertire a aceluiasi interval de timp intr-unul in care copilul se joaca, si, in acelasi timp, invata, experimenteaza, cerceteaza, cauta, descopera, citeste.

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/miikas/147698334/


Articolul continua pe pagina urmatoare: Cum se realizeaza un manual si cum va fi educatia peste 10 ani

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe