characters characters

Joaca in aer liber: avantaje pentru copii

De ce este bine sa il lasi pe copil sa se joace pe afara

Propus de: SuntParinte.ro   |   20 iulie 2016    |   3118 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Joaca in aer liber
Joaca in aer liber pierde din ce in ce mai mult teren in randul preocuparilor copiilor nostri. Acest lucru se intampla atat pentru ca tehnologia ii captiveaza pe cei mici cu usurinta, cat si pentru ca parintii sunt din ce in ce mai preocupati de siguranta copiilor. Cu toate acestea, timpul petrecut in mod activ in aer liber aduce o multime de beneficii copiilor.

Iata de ce este bine sa incurajezi joaca in aer liber:

Rezultate scolare mai bune.

Copiii care petrec timp in aer liber au rezultate intelectuale mai bune, iar orele tinute in aer liber ii ajuta sa aiba performante scolare mai bune.

Joaca in aer liber ii ajuta pe copii sa aiba o vedere mai buna.

Razele soarelui si lumina naturala scad sansele ca cel mic sa aiba probleme de vedere de aproape si imbunatateste vederea la distanta. Copii care petrec timp afara jucandu-se au un risc mai scazut de a suferi de miopie. Specialistii recomanda cel putin 14 ore pe saptamana petrecute in aer liber pentru o mai buna vedere.

Joaca afara inseamna o mai mare rezistenta la boli.

Studii multiple au aratat ca jocurile in care copiii se murdaresc imbunatatesc sanatatea acestora, deoarece este intarit sistemul imunitar al acestora. Poti afla mai multe detalii despre studiile care arata aceste efecte aici. Joaca in aer liber imbunatateste si starea emotionala a celor mici, reduce stresul si simptomele de anxietate.

Mai multa vitamina D.

Cea mai mare parte din vitamina D din corpul nostru se datoreaza razelor soarelui. Desigur, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa luati in calcul recomandarile de protectie a pielii copiilor atunci cand iesiti la soare.

Concentrare mai buna a atentiei.

Joaca in aer liber inseamna o mai mare putere de concentrare, iar copiii cu ADHD beneficiaza si ei de avantajele jocului afara. In plus, memoria se imbunatateste si ea cu 20% in cazul copiilor care se joaca afara, conform unui studiu din 2008.

Starea fizica mai buna.

Starea de sanatate este mai buna, iar simturile devin mai intense in randul copiilor care petrec timpul in aer liber. Simturile sunt imbunatatite mai ales pentru ca joaca in aer liber inseamna stimulare senzoriala multipla, iar echilibrul, agilitatea, dexteritatea si perceptia sunt si ele imbunatatite. Jocurile active in aer liber pot preveni problemele de greutate ale copiilor

Curiozitatea si imaginatia functioneaza mai bine, la fel ca si intelegerea comunitatii si a universului in randul copiilor care petrec timp in aer liber. Mintea si corpul nostru sunt adaptate la mediul exterior si beneficiaza de pe urma timpului petrecut in natura si in aer liber. Este important sa nu pierdem din vedere acest lucru, mai ales cand vine vorba de copiii nostri.


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/mikecogh/14999735592/

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe