characters characters
Marioara Hagiu 30 aug 2016

Cum determin copilul de 3 ani sa manance si altceva decat lactate (lapte si iaurt)?

Propus de: Marioara Hagiu   |  

Varsta: 3 - 6 ani.

Copilul meu nu a fost niciodata fan alte alimente in afara de lactate, cu toate acestea in perioada cand era bebe i-am facut diversificarea conform varstei. Problemele au inceput sa se agraveze dupa varsta de 1 an , cand mi s-a recomandat sa-i dau ulei de peste (pe care copilul il primea foarte greu). Dupa aproape 3 saptamani, copilul a racit si a fost internat pentru 1 saptamana in spital. De atunci relatia lui cu alte alimente s-a deteriorat simtitor. Acum mananca lapte formula, cereale pentru copii, covrig, seminte de floarea soarelui , din cand in cand alune, biscuiti, suc de mar sau de portocala si galbenus de ou. Nu vrea sa se atinga de mancarea gatita, daca i se pune in fata castronelul cu mancare gatita incepe si plange si pleaca de la masa. Am incercat sa-l duc la camin , sa manance impreuna cu alti copii, dar fara nici un rezultat. Mentionez ca dentitia i-a aparut tarziu (primul dinte la 1 an si 2 luni). 

Adauga tu primul raspuns:

Autentifică-te pentru a putea raspunde.

Citeste articole din aceasta tema

 • Sanatatea psihica a copilului
  7 obiceiuri care contribuie la sanatatea psihica a copiilor
  14 iunie 2021   

  Bazele echilibrului emotional si ale sanatatii psihice se construiesc in copilarie, atat in cadrul relatiilor dintre parinte si copil, cat cu ajutorul obiceiurilor care se formeaza in aceasta perioada.

 • Motricitate grosiera
  Exercitii pentru motricitatea grosiera a copiilor 1
  26 mai 2021   

  Joaca fizica este modalitatea principala prin care prescolarii isi dezvolta motricitatea grosiera. Ce inseamna aceasta, de ce este importanta pentru dezvoltarea copiilor si cum o putem incuraja?

 • (P) Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER)
  (P) Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER)
  27 aprilie 2020   

  Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER): “Votul din Parlament care plafoneaza taxa clawback la 15% pentru fabricile din Romania este o corectie necesara pentru ca industria medicamentelor sa aiba viitor, fiind totodata un semnal pozitiv dat de politicieni pentru continuarea investitiilor in extindere tehnologica si pastrarea locurilor de munca in tara”

Mai multe