characters characters
Delia Lungu 07 nov 2012

Cum au fost primii tai ani de scoala?

Propus de: Delia Lungu   |  

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 18 ani +.

Primii ani de scoala ne formeaza atitudinea fata de invatare, fata de cunoastere si fata de oameni. Cand iti amintesti de invatatoarea sau invatatorul tau, ce ganduri iti vin in minte? Privesti in urma la acesti ani cu bucurie si recunostinta sau cu regret si dezamagire? Povesteste-ne despre primii tai ani de scoala si, daca este cazul, despre primii ani de scoala ai copilului tau. Exista asemanari intre experientele voastre?

Raspunsuri(2)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
  • CRISTINA NEAGU

    CRISTINA NEAGU 11 dec 2012 09:06

    Si eu ma gandesc cu nostalgie la primii mei ani de scoala. Poate multi vor crede ca sunt o comunista inraita, insa mi-as dori ca si copilul meu sa invete in conditiile de siguranta si seriozitate de pe vremea mea. Intradevar mi-au lipsit multe alte lucruri ( poate haine mai multe, jucarii, etc)insa nu mi-a lipsit interesul pentru tot ce era nou si respectul fata de profesori era unic. In ziua de astazi au acces la multe copii nostri, insa le lipseste responsabilitate, unora nu vreau sa generalizez.

  • Gabriela Vochescu

    Gabriela Vochescu 10 nov 2012 22:10

    Privesc spre copilul meu si ma intreb ce fel de scolar va fi,daca ii va placea sa invete,daca se va duce cu drag la scoala... Pentru ca sunt un parinte mai in varsta,pot sa spun spun ca invatamantul avea alta"culoare"(fara aluzie"politica". La baza anilor mei de scoala au stat in primul rand disciplina, apoi entuziasmul,dorinta de a sti,tenacitatea. Intr-o zi a batut la usa cineva...Am deschis usa si m-a intampinat o femeie cu zambet cald si m-a intrebat:"Puisor,cati ani ai,vrei sa mergi la scoala?"...Am dat din cap afirmativ si m-am lipit de ea(pentru ca ma imbratisa)...cand a venit mama,in momentul urmator,"doamna" a spus:"-Sunt invatatoarea X,vrea sa mearga la scoala,o inscrieti?". Mama fusese pusa in fata faptului implinit.Ca urmare la 6 ani si 4 luni mergeam deja la scoala. Imi aduc aminte cu cata greutate ma imbracam singura dimineata (mama era la servici la acea ora),cum frunzaream ceva din micul dejun si zburam spre scoala.Clasele 1-4 au fost cele mai minunate pentru mine. In clasa intai nu cunosteam nimic din magia literelor sau cifrelor.Gradinita nu avea un rol important ca acum(existau "camine" iar mama nu avea timp sa se ocupe de mine... Am invatat primele litere in clasa intai.Ma durea mana,dar am deprins un scris frumos,chiar foarte frumos!Ca urmare,pentru mine clasa intai a fost magica!!!! Am fost premianta si chiar si in anul cand nu am luat premiul intai mama mi-a cumparat o coronita ca sa ma incurajeze! In clasa a doua (parca...) am devenit pionier.Stiu ca pentru multi tineri din ziua de azi acest lucru nu are nici o rezonanta,dar pentru sufletul meu de copil a fost o emotie puternica!Am multe amintiri placute din scoala primara...Cred ca primii ani de scoala sunt decisivi in formarea elevului.

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe