characters characters

Ce as fi vrut sa stiu despre convulsiile febrile

Propus de: Parenting cu Blandete   |   28 august 2018    |   1927 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

despre convulsiile febrile
Daca in articolul anterior am descris cum s-a manifestat convulsia febrila, astazi m-am gandit sa scriu despre acele lucruri pe care as fi vrut sa le stiu inainte de acest episod, despre cauzele crizei, despre acele particularitați pe care le consider eu bine de stiut de parinți si care poate ar face o diferența in acele momente. Cand spun diferenta, ma gandesc ca nu prea sunt multe lucruri de facut daca vorbim de primul episod convulsiv (depinde de situatie, de fapt), dar macar parintii ar putea fi o idee mai linistiti, stiind cum se poate manifesta si ce (nu) este de facut in timpul convulsiei.

Iata mai jos lista cu acele lucruri pe care as fi vrut eu sa le stiu despre convulsiile febrile:

1. In primul rand as fi vrut sa stiu ca nu doar temperatura foarte ridicata (gen peste 39 grade) poate cauza convulsiile, ci si cresterea brusca a temperaturii, cum s-a si intamplat in cazul lui Andrei. Eu eram oarecum linistita ca el are doar febra moderata cauzata de erupția dentara, caci alte simptome nu avea, deci nu m-am alertat, n-am incercat sa-i scad imediat febra, vazand ca nu creste prea mult. Ii masurasem destul de frecvent temperatura pe parcursul zilei ca sa ma asigur ca nu creste, insa un puseu de febra se intampla dintr-o data, ca de aia e puseu. Totusi as fi vrut cumva sa fiu mai in alerta si sa-i fi dat antitermic cand am vazut ca depaseste 38, mai ales ca-i masurasem temperatura cu un termometru de frunte, ceea ce iarasi mi se pare un fapt important de mentionat. Termometrul de frunte nu e cel mai indicat pentru bebelusi, asa ni s-a spus si la Urgenta si in spital. Este mai bine a masura rectal temperatura copiilor mici. Eu abia primisem de cateva zile acest tip de termometru si eram bucuroasa ca nu-l mai chinui cu masurat in fundulet. Cred ca asta a fost o eroare.

2. Al doilea lucru care era foarte bine daca-l stiam este despre tresaririle pe care le-a avut in acea zi. Andrei era mai morocanos decat de obicei, fiind deranjat de dintisorii care se pregateau sa iasa. Era tot cu mana in gurița si de vreo 2-3 ori a tresarit ca si cum l-ar durea foarte tare ceva. M-am gandit ca e de la dinti, insa neurologul mi-a spus ca acele mici descarcari (parca asa le-a numit) erau semnele ca urmeaza convulsia.

3. As fi vrut sa stiu sa-l pun pe o parte pentru a preveni sufocarea. Noi l-am tinut ridicat, oarecum pe verticala. Nici nu mai conteaza, era gresit.

Citeste continuarea articolului pe ParentingcuBlandete


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe