characters characters

Cum sa renunti la „Trebuie”

Propus de: Parenting cu Blandete   |   22 ianuarie 2018    |   1616 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 18 ani +.

Cum sa renunti la "trebuie"
Am nevoie sa-mi reamintesc constant ca in viata asta chiar nimic, dar absolut NIMIC nu “trebuie”. Stiu, o sa ziceti ca „trebuie” sa ne trezim dimineata sa mergem la job, desi am mai dormi, am mai lenevi sau pur si simplu am putea sa mergem sa ne bem cafeaua pe o terasa sau sa plecam intr-o excursie. Dar daca asta vreti neaparat, cu adevarat, cred ca nimeni nu va poate opri sa faceti aceste lucruri.  Pur si simplu va luati o zi de concediu, de exemplu.

Ah, nu se poate pentru ca „arde” la job o anumita situatie pe care chiar nu are cine s-o rezolve? Stiu atat de bine sentimentul! OK, asa o fi. Cel putin asa imi spuneam si eu. Dar nu o data m-am gandit ca daca tot am mers la job, inseamna ca am ales sa fac asta. Aveam si optiunea de a ma da de ceasul mortii, spunand ca ma simt rau doar ca sa stau acasa. N-am facut asta in viata mea, daca n-a fost o cauza reala n-am stat acasa, dar as fi putut s-o fac, daca as fi considerat ca pur si simplu nu ma pot prezenta la locul de munca. Deci clar e o alegere. A spune ca esti constrans sa faci intr-un anumit fel e ca si cum ai spune ca sta un calau cu securea langa tine amenintandu-ti viata. Poate e prea dur cum suna, dar numai atunci esti de-adevaratelea constrans. In rest, sunt scenarii, calcule, puneri in balanta a avantajelor si dezavantejelor unei actiuni, pe care le face mintea noastra, dar de multe ori fara ca noi sa ne dam seama de ele.

Citeste continuarea articolului pe ParentingcuBlandete


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Experientele pozitive din copilarie
    Experientele pozitive din copilarie. De ce sunt importante
    26 iulie 2024   

    Experientele pe care o persoana le are in copilarie pot fi pozitive sau negative, iar nivelul de stress pe care il traim in aceste momente, difera de la persoana la persoana. Desi pana in prezent specialistii s-au concentrat mai mult asupra experientelor negative, cele pozitive pot avea un impact la fel de puternic.

  • Lipsa granitelor interpersonale in familie
    Lipsa granitelor interpersonale in familie
    17 iulie 2024   

    In familiile in care regulile nu sunt clare, iar parintii nu au stabilite limite, apare inevitabil un dezechilibru care va afecta individualitatea fiecarei persoane din interiorul familiei, cat si relatiile dintre membrii acesteia. Lipsa granitelor interpersonale se refera la inexistenta granitelor sau limite si reguli foarte slabe.

  • Cum sa fii un parinte care judeca mai putin
    Cum sa fii un parinte care ii judeca mai putin pe cei din jur
    08 iulie 2024   

    Deseori, parintii care tind sa judece sau sa critice frecvent propriii copii sunt extrem de aspri si critici fata de ei insisi. Schimbarea in atitudine poate incepe astfel de la propria persoana.

Mai multe