Cum sa renunti la „Trebuie”
Am nevoie sa-mi reamintesc constant ca in viata asta chiar nimic, dar absolut NIMIC nu “trebuie”. Stiu, o sa ziceti ca „trebuie” sa ne trezim dimineata sa mergem la job, desi am mai dormi, am mai lenevi sau pur si simplu am putea sa mergem sa ne bem cafeaua pe o terasa sau sa plecam intr-o excursie. Dar daca asta vreti neaparat, cu adevarat, cred ca nimeni nu va poate opri sa faceti aceste lucruri. Pur si simplu va luati o zi de concediu, de exemplu.
Ah, nu se poate pentru ca „arde” la job o anumita situatie pe care chiar nu are cine s-o rezolve? Stiu atat de bine sentimentul! OK, asa o fi. Cel putin asa imi spuneam si eu. Dar nu o data m-am gandit ca daca tot am mers la job, inseamna ca am ales sa fac asta. Aveam si optiunea de a ma da de ceasul mortii, spunand ca ma simt rau doar ca sa stau acasa. N-am facut asta in viata mea, daca n-a fost o cauza reala n-am stat acasa, dar as fi putut s-o fac, daca as fi considerat ca pur si simplu nu ma pot prezenta la locul de munca. Deci clar e o alegere. A spune ca esti constrans sa faci intr-un anumit fel e ca si cum ai spune ca sta un calau cu securea langa tine amenintandu-ti viata. Poate e prea dur cum suna, dar numai atunci esti de-adevaratelea constrans. In rest, sunt scenarii, calcule, puneri in balanta a avantajelor si dezavantejelor unei actiuni, pe care le face mintea noastra, dar de multe ori fara ca noi sa ne dam seama de ele.
Citeste continuarea articolului pe ParentingcuBlandete
Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.
*Sursa foto: Pixabay.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Intrebari care te ajuta sa recunosti traume sau abuzuri din copilarie
Intrebari pe care sa ti le pui despre prezent care pot indica situatii traumatice din propria ta copilarie.
-
Imaturitatea emotionala a parintilor. Cum se manifesta
In ultimii ani, discutia despre sanatatea emotionala, exprimarea libera a emotiilor, acceptarea si validarea lor in rolul de parinte a castigat importanta.
-
Interviu Andreea Feraru, psiholog, despre terapia de familie: „Cand o floare nu infloreste, repari mediul in care creste, nu floarea."
Andreea Feraru este mama a doi baieti, psiholog clinician cu formare in consiliere experientiala, psihoterapie sistemica si psihoterapie corporala, in curand facilitator in Constelatii Familiale. Misiunea ei, asa cum o rezuma ea insasi, este sa insoteasca oamenii in „Calatoria catre centrul Fiintei" cu multa blandete si respect.
Adauga tu primul comentariu: