characters characters

Cu copilul la concert

Propus de: Mihaela Zaharia   |   29 iulie 2013    |   1064 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Te-ai gandit vreodata sa mergi cu copilul tau la un concert? Si nu la orice fel de concert, ci la un concert cu  muzica preferata de el. Cum pot decurge lucrurile in aceasta situatie si care pot fi lectiile surprinzatoare pe care le invata copilul din acest context, afli de la o mama care tocmai a trecut prin aceasta experienta.


Pentru ca fiica-mii ii placea o anumita formatie de muzica, m-am gandit sa-i fac o surpriza si sa cumpar pentru prima data bilete la concert. Ca sa nu mergem singure, i-am propus si mamicii colegei ei de banca sa vina cu noi, dar cum ele mai fusesera, a trimis-o doar pe fiica-sa. Asa m-am trezit eu prima data in viata mea cu doua fetite de 8 ani... seara, la concert. 

Un aspect usor de anticipat, daca m-as fi gandit la el , a fost faptul ca se vindeau multe auxiliare legate de formatia respectiva, nu doar CD-uri si afise, ci si tricouri, sepci, carnetele, agende, casti, etc. asa ca am mai cheltuit niste bani inainte de a incepe programul propriu-zis.

Cand a inceput spectacolul, a inceput si nebunia pentru ca toata lumea s-a ridicat in picioare si de unde eram noi nu se mai vedea prea mult. Oricum nu se vedea scena, asa ca fetele au vrut mai in fata si s-au dus. O perioada doar,  pana cand bodyguarzii le-au cerut tuturor celor din fata sa elibereze culoarul respectiv. Asa ca au dansat ... mai in spate. Loc era, arena fiind in aer liber.

I-a placut fetitei mele.. Si mie mi-a placut pentru ca mesajele cantecelor au fost pozitive. Au fost cantece cu mesaje antidrog, au fost cantece in care aratau cum au ajutat o fetita bolnava in spital si au fost si cantece in engleza pe care ei i-a fost dificil sa le cante asa cum cantau copiii mai mari din jur, pentru ca nu stia versurile.

Asa ca am profitat si eu de ocazie sa transfer si alte mesaje precum:
„Daca stiai mai multa engleza, puteai sa canti si tu cantecelele cap coada, ca adolescentii din fata ta. Si nu mai trebuia sa iti traduc eu, ai fi inteles singura sensul. Dar si:
„Uite ce dinti frumosi are cantareata X, daca nu porti zilnic trainerul dat de stomatolog o sa-ti creasca dintii strambi si o sa-ti para rau mai tarziu.”
„Uite ce muschi are cantaretul Y, iti dai seama cat sport a facut sa arate asa, vezi, si de asta e bine sa faci sport ...”
Am vrut chiar sa o fac constienta de cata munca e nevoie pentru a organiza un astfel de spectacol, mai ales ca in spatele nostru aveam zona tehnica plina de cameramani, boxe, calculatoare, butoane, cabluri si multe altele pe care nici eu nu le cunoasteam. Asadar am facut un inventar pe scurt: studio de repetitii, ore de muzica, de dans, profesori, coregrafi, compozitori, instrumente muzicale, haine, incaltaminte, cosmetice, bijuterii, cameramani, fotografi, promovare firma care vinde bilete, dar si cele care produc auxiliarele si le vand, inchiriatul salii (scaune, ecran, proiectie, sali, paznici, vanzatori, bodyguarzi, etc), transportul echipamentelor.

Ceva a inteles ...
•    A inteles ca realitatea e mai mult decat ceea ce se vede.
•    A inteles ca e bine sa inveti engleza si ulterior am inscris-o la un curs de 4 luni.
•    A inteles ca e bine sa poarte trainerul pentru dinti si acum si-l pune singura.
•    A inteles ca e bine sa faca sport si merge la inot detrei ori pe saptamana.

De atunci si-a cumparat un microfon din banii stransi de ea si exerseaza in fata oglinzii. De atunci compune singura cantece.  De atunci stie ca in spatele oricarui succes stau multi ani de munca.

Toate aceste schimbari s-au intamplat pentru ca am fost impreuna la concert Tu ai fost la un concert impreuna cu copilul tau?

Mihaela Zaharia
Sunt psiholog de 13 ani, trainer de 9 ani si mamica de 8 ani pentru fetita mea, eleva in clasa a II-a si de 6 ani pentru baietelul meu, elev in clasa pregatitoare.
Lucrez in principal cu parinti in cadrul firmei de training si coaching, Mind Master si imi place sa scriu pentru SuntParinte.ro.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    30 ianuarie 2024   

    Multe din neintelegerile dintre parinti si copii isi gasesc originea in dorinta parintilor de a se oglindi in copilul lor, de a-si indeplini propriile nevoi si asteptari prin copil.

  • 50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    27 noiembrie 2023   

    Comunicarea dintre parinte-copil este intr-o continua transformare, astfel ca in unele cazuri ea poate sa fie foarte buna, in timp ce alteori poate avea de suferit si drept consecinta, relatia dintre cei doi poate deveni tot mai rece.

  • Absenta tatilor din viata fiicelor
    Absenta tatilor din viata fiicelor. Efectele la maturitate
    12 octombrie 2023   

    Copiii abandonati de unul din parinti sau de amandoi traiesc sentimente intense de furie, uneori ascunsa, alteori clar vizibila comportamental prin batai fizice si agresivitate indreptata asupra celor din jur.

Mai multe