characters characters

Cadourile, modalitate de exprimare a iubirii fata de copil

Propus de: SuntParinte.ro   |   03 decembrie 2012    |   1984 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Cadourile  - primite sau oferite - fac parte din viata noastra. Daruim pentru ca stim ca cineva s-ar putea sa aiba nevoie de cadoul nostru, sa ii fie util, pentru ca vrem sa ii producem bucurie, sa-i readucem un zambet pe fata ori pentru ca vrem sa ii multumim.. Cu alte cuvinte, pentru ca, de multe ori, de respectiva persoana ne leaga un sentiment de afectiune, iar cadourile sunt o modalitate de a o exprima.

Acest lucru este valabil si in relatia parinte-copil: oferirea cadourilor poate fi un limbaj de iubire.


Ce este bine sa stii despre cadouri in relatia parinte-copil

• Poti sa iti dai seama daca pentru copilul tau cadourile sunt un limbaj de iubire important daca reactioneaza pozitiv la un cadou, daca acorda atentie felului in care este impachetat, daca isi acorda tot timpul pentru a-l deschide si a-l studia, daca il pastreaza intr-un loc special si daca povesteste celor din jur despre el.

• Pentru multi copii, obiectele primite in dar de la parinti inseamna si o dovada de afectiune, insa acestea nu vor fi  suficiente pentru nevoia de iubire a copilului. Cu alte cuvinte, cadourile nu suplinesc nevoia copilului de a petrece timpul impreuna cu tine, de a vorbi cu tine despre ce i se intampla, de a fi mangaiat si incurajat sau de a  fi ajutat atunci cand are nevoie.

• Cand copilul nu pare entuziasmat de cadourile primite de la parinti, cel mai probabil simte nevoia sa primeasca afectiunea acestora si in alte feluri, nu doar prin obiecte. Asadar, daca cel mic deterioreaza sau neglijeaza un obiect primit cadou de la tine, este posibil sa aiba  o nevoie mai mare de prezenta ta fizica, de comunicarea cu tine si de apropierea ta.

• Pentru a te asigura ca cel mic se va bucura la maxim de cadou, alege atent momentul in care i-l oferi si felul in care il impachetezi.

• Cu exceptia momentelor in care stii exact ce isi doreste sau cadoul trebuie sa fie o surpriza, este bine sa alegi cadourile pentru copii impreuna cu ei, pe masura ce cresc. Astfel, te vei asigura ca le oferi ce isi doresc cu adevarat.

• Nu toate cadourile trebuie cumparate. Poti oferi copilului o floare pe care tocmai ai cules-o din gradina, o pietricica de o forma sau culoare deosebita gasita intr-o excursie sau o figurina de hartie pe care ai realizat-o special pentru el.

• Evita sa faci abuz de cadouri. Incearca sa le oferi atunci cand este o ocazie speciala (cand te intorci dintr-o calatorie, cand sarbatoriti ceva) si sa nu incerci sa inlocuiesti cu ele timpul acordat copilului tau.

Asadar, la fel ca pentru fiecare dintre noi, cadourile sunt importante pentru copii, dar nu sunt singura modalitate prin care le arati ca sunt iubiti. Tu ce cadouri planuiesti sa oferi copilului tau?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    30 ianuarie 2024   

    Multe din neintelegerile dintre parinti si copii isi gasesc originea in dorinta parintilor de a se oglindi in copilul lor, de a-si indeplini propriile nevoi si asteptari prin copil.

  • 50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    27 noiembrie 2023   

    Comunicarea dintre parinte-copil este intr-o continua transformare, astfel ca in unele cazuri ea poate sa fie foarte buna, in timp ce alteori poate avea de suferit si drept consecinta, relatia dintre cei doi poate deveni tot mai rece.

  • Absenta tatilor din viata fiicelor
    Absenta tatilor din viata fiicelor. Efectele la maturitate
    12 octombrie 2023   

    Copiii abandonati de unul din parinti sau de amandoi traiesc sentimente intense de furie, uneori ascunsa, alteori clar vizibila comportamental prin batai fizice si agresivitate indreptata asupra celor din jur.

Mai multe