characters characters

Autocompasiunea: de la teorie la practica

Propus de: Parenting cu Blandete   |   10 mai 2018    |   1665 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

autocompasiunea
Va povesteam in urma cu vreo luna despre auto-compasiune, acel concept interesant care ne intoarce spre noi insine. Sincera sa fiu, la o analiza mai atenta asupra opiniei mele vizavi de ceea ce inseamna compasiunea fata de sine, mi-am dat seama ca am sentimente controversate fata de aceasta notiune, de fapt, fata de semnificatia ei. Desi stiu ca nu inseamna sa-ti plangi de mila, inevitabil mintea ma duce acolo si mi se pare ca nu prea e in regula sa-ti accepti cu usurinta greselile. Pai cum, daca faci asta, cum sa te mai indrepti? Ca sa revii pe calea cea buna, trebuie sa fii critic cu tine, sa-ti spui ca ai gresit, sa te gandesti foarte bine la ce ai facut, adica sa rasucesti cutitul in rana, simtindu-te in acel hal aflat sub nivelul marii.

Recunosc acum, din fericire, ca acest proces se intampla in mintea mea undeva in fundal, aproape ca nu e pe radar, atat e de subtil, dar pentru ca analizez cat de cat ceea ce mi se intampla si pentru ca acum stiu mai multe despre cum functioneaza mintea noastra, inteleg ca e vorba de un sabotor vechi, unul care imi spune ca greselile trebuie pedepsite, ca e nevoie sa fii criticat ca sa te indrept, ca nu e in regula sa arati intelegere si bunatate fata de cel care greseste pentru ca asta il face sa le repete sau altfel spus, si-o ia in cap si mai tare.

Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Parentingul pazat pe compasiune
  Cum poti simti mai multa compasiune fata de copilul tau
  26 mai 2023   

  Cand reusim sa vedem dincolo de comportamentele dificile ale copiilor nostri, fara a reactiona cu furie si fara a le lua personal, crestem sansele de a aduce mai multa compasiune in relatia cu acestia.

 • Respectul de sine la parinti
  Respectul de sine la parinti
  19 mai 2023   

  Respectul de sine se refera la aprecierea pe care o avem fata de propria persoana, la capacitatea de a lua in considerare propriile nevoi si dorinte, de a intelege valoarea personala si de a face alegerile care ne permit sa ne pastram si sa ne aparam demnitatea.

 • Caracteristicile familiilor disfunctionale
  Cum recunosti tiparele si relatiile disfunctionale din familie
  21 aprilie 2023   

  Fara sa ne dam seama, putem prelua in comunicarea cu membrii familiei obiceiuri sau tipare mai putin sanatoase.

Mai multe