characters characters

Atitudinea pozitiva fata de propriul corp

Propus de: SuntParinte.ro   |   27 octombrie 2023    |   444 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

atitudinea pozitiva fata de propriul corp
”Iubeste-ti pielea in care te afli” este sloganul miscarii pozitivitatii corporale (miscare aparuta pentru prima data in randul femeilor de culoare din America anilor 1960) despre care se discuta din ce in ce mai mult in ultima perioada. Ideea de baza este de a avea incredere in propria persoana, de a te simti bine cu tine, indiferent de cum arati din punct de vedere fizic.

Citeste si:


Cand fiica ta este nemultumita de infatisarea sa fizica


Imaginea corporala la adolescenti - cum este afectata de critica excesiva

 

Unii sunt contra acestei miscari fiindca sustin ca in acest mod, adolescentii si tinerii vor fi si mai preocupati de imaginea corporala simtindu-se fortati sa inceapa sa se iubeasca asa cum sunt desi in momentul de fata sunt in stadiul in care invata sa isi accepte corpul cu toate transformarile ce vin odata cu adolescenta.

In calitate de parinte este important sa cunosti ce presupune pozitivitatea corporala pentru a sti cum sa abordezi acest subiect cu copilul tau. Cum poti sa iti ajuti copilul sa isi dezvolte o atitudine pozitiva fata de propriul corp, fara a-i arata ca aparentele conteaza atat de mult?

Invata-l sa isi evalueze intreaga infatisare, astfel incat privirea sa nu ii cada numai pe detalii care il nemultumesc la propria persoana, precum nasul carn, fruntea prea mare, ochii prea indepartati sau pe asimetria dintre umeri pe care le vede mereu.

Experimentati stiluri vestimentare diferite, pentru a le descoperi pe cele care ii scot in evidenta avantajele si calitatile pozitive. 

Arata-i ca fiecare persoana are lucruri care nu ii plac la propriul corp si acest lucru este normal. Chiar si cei mai cunoscuti oameni de pe planeta au probabil aspecte de care nu sunt multumiti la nivel fizic.

Pune accentul mai mult pe sanatate. Invata-ti copilul sa isi iubeasca corpul, sa il respecte si sa il protejeze prin tot ceea ce face. Miscarea fizica regulata, alimentatia sanatoasa si odihna suficienta ii vor asigura o infatisare fizica placuta si, mai mult, o stare emotionala echilibrata, care sa ii incurajeze o atitudine pozitiva fata de sine.

Explica-i copilului ca nu exista un corp ideal si ca diversitatea este ceea ce ne caracterizeaza ca fiinte umane. Chiar daca retelele de socializare promoveaza un anumit tip de infatisare fizica si anumite standarde de frumusete, acest lucru nu inseamna ca alte tipuri de frumusete nu sunt apreciate de catre cei din jur.

Vorbeste-i mai ales despre schimbarile pe care corpul le va suferi in perioada adolescentei si pe tot parcursul vietii. Corpul este intr-o continua schimbare. 

Increderea in sine si o atitudine pozitiva fata de propria infatisare influenteaza felul in care cei din jur ne percep. Cu cat copilul tau va invata sa aprecieze O atitudine negativa privitoare la corpul nostru este in mod direct relationata cu o stima de sine scazuta, ceea ce poate duce la simptome de depresie, anxietate, izolare sociala sau tulburari alimentare.

Arata-i ca ii apreciezi calitatile fizice, mai ales pe cele pe care pare sa nu le observe. Culoarea ochilor sau a parului, gratia cu care se misca sau zambetul sunt aspecte ale infatisarii fizice care pot aduce mai mult farmec si mai multa apreciere din partea celor din jur decat o infatisare fizica perfecta.

Desi pare greu sa iti iubesti propriul corp in fiecare zi, o atitudine pozitiva te poate ajuta sa accepti cu mai mare usurinta faptul ca fiecare om este diferit, are o constitutie diferita care nu poate fi schimbata cu nicio interventie chirurgicala. Aspectul fizic conteaza, dar atitudinea pe care o avem fata de propria persoana este mult mai importanta fiindca ea dicteaza deseori cum ne simtim si exprima ce simtim. Iubindu-ne si acceptandu-ne asa cum suntem inseamna o stima si o incredere de sine mai ridicata si implicit echilibru interior si exterior.


*Sursa foto: Freepik.com 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Lectiile anului 2023. Bilant de sfarsit de an
    Lectiile anului 2023. Bilant de sfarsit de an
    28 decembrie 2023   

    Fiecare sfarsit de an aduce prilejul de a reflecta la evenimentele, alegerile si rezultatele pe care le-am trait in ultimele 12 luni.

  • 12 trasaturi ale parintilor buni
    12 trasaturi ale parintilor buni
    14 decembrie 2023   

    Toti copiii au nevoie de acelasi lucru: grija, atentie si iubire neconditionata din partea parintilor.

  • Cum contribuie parintii la anxietatea copiilor
    Cum contribuie parintii la anxietatea copiilor
    12 decembrie 2023   

    In calitate de parinte joci un rol foarte important in conturarea sanatatii emotionale a copilului tau, de aceea e important sa acorzi o mai mare atentie, mesajelor pe care le transmiti la nivel constient, dar mai ales inconstient.

Mai multe