characters characters

Cand fiica ta este nemultumita de infatisarea sa fizica

Propus de: SuntParinte.ro   |   28 septembrie 2023    |   601 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

nemultumirea fata de infatisarea fizica
Specialistii din domeniul sanatatii atrag un semnal de alarma asupra faptului ca varsta la care fetele incep sa tina o dieta a scazut dramatic, ajungand la intervalul de 9-11 ani. Se pare ca 46% din fetele cu varsta de 9 pana la 11 ani tin deja o dieta, procentul ajungand la 78% cand fetele ating varsta de 17 ani. Gandurile negative cu privire la propriul corp incep sa apara prea devreme, iar una din cauze o reprezinta modelele promovate in mass media. Nefericirea privind propriul corp le urmareste adesea pe fete de-a lungul intregii lor vieti. Aceasta nefericire cu propriul corp este asociata cu simptome depresive, anxietate si uneori cu simptome ale tulburarilor alimentare.

Citeste si:


Nemultumirea de sine la adolescenti


Copiii si adolescentii problema


Cand fiica ta este nemultumita de infatisarea sa fizica


Cand fiica ta este nemultumita de infatisarea sa fizica, iata ce poti sa faci:

Fii un parinte care nu isi critica propriul corp si care nu ii evalueaza pe cei din jur din punct de vedere fizic. Critica excesiva asupra infatisarii fizice afecteaza echilibrul emotional in adolescenta, dar si la maturitate, incurajand comportamente alimentare nesanatoase. 


Nu incuraja discutii negative despre infatisarea fizica a femeilor in jurul tau. Discutiile despre nemultumirile legate de propria infatisare pot deveni un obicei aparent inofensiv in randul femeilor, insa pe termen lung, pot afecta echilibrul emotional si comportamentele alimentare.


Concentreaza-ti atentia asupra calitatilor personale pozitive, nu asupra imperfectiunilor percepute. Oferindu-i fiicei tale un model pozitiv in privinta atitudinii fata de propria infatisare, o incurajezi sa isi dezvolte o atitudine similara fata de propria imagine. 

Pune accentul pe sanatate cand vine vorba de propriul corp.  Alimentatia echilibrata, miscarea fizica si odihna suficienta ar trebui sa fie prioritati pentru intreaga familie, pentru mentinerea sanatatii, nu pentru a corespunde unor standarde de frumusete impuse la nivel social.

Arata-i fiicei tale ca este acceptabil sa foloseasca un limbaj pozitiv cand se descrie pe ea insasi, atragandu-i atentia asupra calitatilor sale fizice pozitive si incurajand-o sa identifice trasaturile fizice pe care le apreciaza la ea insasi.

Vorbeste-i fiicei tale despre felul in care imaginile din social media sunt prelucrate astfel incat sa promoveze standarde de frumusete nerealiste, deseori in scopuri comerciale. Incurajeaza-ti fiica sa nu se compare cu alte persoane, mai ales cand e vorba de celebritati sau de imagini din social media.

Fiica ta are nevoie de incurajari si sa isi formeze un stil personal si un sentiment de acceptare de sine, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa ia masuri pentru a se simti mai bine in propria piele. Depune eforturi pentru a-ti ajuta fiica sa isi dezvolte un stil de viata echilibrat, mergeti constant la medic sau la cosmetica pentru a preveni problemele cu acneea atat de specifice preadolescentei si invata-ti fata sa aiba grija de corpul ei, sa il respecte si sa il iubeasca.


*Sursa foto: Feepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe