characters characters

Exercitii de scriere creativa pentru vacanta

Propus de: SuntParinte.ro   |   18 iunie 2020    |   2768 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Stim ca in timpul vacantei de vara, copiii uita o mare parte din notiunile si abilitatile formate la scoala. Nu este nevoie si nici benefic sa transformam vacanta de vara intr-o alt fel de scoala, dar putem propune copiilor jocuri si activitati care sa le exerseze abilitatile formate la scoala, dar si imaginatia si creativitatea. Iata cateva idei mai jos.
exercitii de scriere creativa vara

Exercitiile de scriere creativa sunt potrivite pentru copiii pasionati de scris, dar si pentru cei care sunt convinsi ca nu au talent. Acestia din urma au nevoie de putin sprijin si incurajare din partea parintilor. Poti realiza exercitiile de scriere creativa impreuna cu copilul tau, cand aveti o jumatate de ora libera in care va simtiti relaxati si inspirati.

Idei creative gasesti si in caietele de vacanta Intuitext, pentru clasele 0-3. Le poti rasfoi AICI sau poti descarca fisa de mai jos, extrasa din caietul de vacanta Intuitext pentru clasa a III-a.
caiete de vacanta intuitext


Cum ajuta exercitiile de scriere creativa?

In afara de faptul ca exerseaza abilitatile de scris ale copilului, acestea il pot ajuta pe copil sa se exprime mai usor, sa aiba mai multa incredere in el insusi si sa isi dezvolte imaginatia.

„Scrierea creativa ajuta. In manifestarea ideilor, in comunicare, in scoala si apoi, in viata profesionala de adult. Studiile din domeniu arata ca viitoarele joburi includ din ce in ce mai mult aceasta abilitate, ceea ce ne demonstreaza utilitatea reala, in viata de zi cu zi, a scrierii creative. Sa-i invatam pe copii "de ce-ul" din spatele fiecarei achizitii cognitive.”, arata Anca Ghinea, Expert in creativitate.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu