characters characters

Exercitii de dezvoltare a vocabularului

Fisa printabila pentru copii. Colectia de cuvinte noi

Propus de: SuntParinte.ro   |   02 iulie 2020    |   2863 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

exercitii de dezvoltare a vocabularului
Cand ii sprijinim pe copii sa isi dezvolte vocabularul, ne asiguram ca vor invata mai usor si vor putea sa se exprime eficient, oral si in scris. Iata o idee de activitate pe care o poate realiza de-a lungul verii copilul tau, de fiecare data cand intalneste un cuvant pe care nu il cunoaste.

Citeste si:

Borcanul cuvintelor

Cuvantul zilei


O alta modalitate eficienta de a-l ajuta pe copilul tau sa obtinarezultate bune la scoala este de a-l sprijini sa isi verifice cunostintele in timpul vacantei. Caietele Intuitext de teste pentru Evaluarea Nationala, clasa a IV-a il pot ajuta pe copil sa recapituleze cunostintele si sa inceapa pregatit clasa a V-a.


Colectia de cuvinte noi

Fisa de mai sus poate fi folosita pentru a colectiona toate cuvintele noi pe care le intalneste si invata copilul in aceasta vacanta. Fie ca a auzit un cuvant intr-o conversatie, fie ca l-a gasit intr-o carte,il poate nota pe fisa, pentru a-l adauga la colectie. Cu cat numarul de cuvinte strans este mai mare, cu atat mai bine :). Poti descarca fisa in format pdf de aici.

Alte idei de activitati si exercitii care imbogatesc vocabularul copilului tau:

 • Provocarea lexicala.Provoaca-l pe copilul tau sa gaseasca in dictionar neologisme pe care crede ca nu le cunosti. Puteti tine scorul si vedea cate cuvinte necunoscute a reusit sa gaseasca.
 • Alfabetul neologismelor. Realizati o lista de neologisme, cel putin cate unul pentru fiecare litera a alfabetului.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu