characters characters

1 Decembrie. Ghirlanda tricolora “ce ne place in Romania”

Propus de: SuntParinte.ro   |   23 noiembrie 2016    |   25857 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Cadrele didactice, dar si parintii creativi, isi doresc sa nu lase sa treaca Ziua Nationala a Romaniei fara a realiza impreuna cu copilul o activitate cu semnificatie pentru amandoi. Pentru ca de obicei vremea de afara nu permite o sarbatoare in aer liber, poti opta pentru activitati care se realizeaza usor in casa.

ghirlanda tricolora


De ce ai nevoie

 • Hartie cartonata rosie, galbena si albastra
 • Foarfeca
 • Lipici

Cum se realizeaza

Decupeaza un numar egal de fasii de hartie rosie, galbena si albastra.
fasii de hartie rosie, galbena, albastra

Povesteste-i copilului despre tricolor, daca este mai mic, sau despre Marea Unire, daca este mai mare.


Propune-i sa folositi fasiile de hartie pentru a realiza o ghirlanda decorativa.


Inainte de a le lipi, puteti scrie pe ele ce va place in Romania, ce inseamna sa fii roman, romani pe care ii admirati, locuri frumoase din Romania in care ati fost sau ati vrea sa mergeti, valori morale pe care le au romanii sau pe care v-ati dori sa le avem sau orice altceva iti doresti.
ghirlanda tricolora


Ziua Nationala a Romaniei este o buna ocazie sa vorbim sincer despre ce ne place in Romania, despre ce am vrea sa se schimbe si cum am putea contribui fiecare la schimbarile in bine:).


Iar daca vrei si “coloana sonora” pentru activitate, poti opta sa va reamintiti cu totii imnul national:


Cu aceasta ocazie, ii poti spune copilului ca imnul national a fost cantat pentru prima data in Ramnicu Valcea, pe data de 29 iunie 1848. Versurile apartin poetului Andrei Muresan, iar muzica lui Anton Pann, poet si etnograf, dar si cantaret si autor de manuale de muzica. Iar daca ai un copil de varsta mai mare, ii poti povesti despre perioada comunismului, 1947-1989, in care imnul national a fost interzis.


Daca ai realizat o ghirlanda decorativa sau alte ornamente pentru Ziua Nationala a Romaniei, le asteptam cu interes pe adresa contact@suntparinte.ro.

Multumim doamnei Emilia Dumitru pentru imaginea trimisa pe email, prin care ne-a aratat cum a fost marcata Ziua Nationala a Romaniei in clasa a a doua de la Colegiul National ,,Iancu de Hunedoara'', Hunedoara. Felicitari pentru creativitate! :)
Ziua Nationala a Romaniei

Multumim doamnei Georgiana Spiridon pentru fotografiile trimise. Iata cum au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei copiii in cadrul cursului Limba cultura si civilizatia romaneasca din scolile de la Roma, Italia.

Ghirlanda tricolora Ziua Nationala a Romaniei

Ziua Nationala a Romaniei

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Sunt Parinte
  Sunt Parinte    27.11.2014 - 12:52
  @Dragos-Stefan Ionescu: Mulţumim pentru comentariu.
  În mod oficial, Anton Pann este menţionat ca autor al muzicii, iar Andrei Mureşan ca autor al versurilor. Există într-adevăr şi informaţii despre faptul că Gheorghe Unecescu a susţinut că a compus muzica. La fel cum există şi versiunea că Andrei Mureşanu este de fapt autorul melodiei. Cum nu putem verifica aceste informaţii, am optat pentru versiunea oficială. Nu pretindem că putem clarifica noi această controversă, am vrut doar să propunem o activitate plăcută pentru părinţi şi copii :)
 • DRAGOS-STEFAN IONESCU
  DRAGOS-STEFAN IONESCU    27.11.2014 - 10:56
  Imnul National nu a fost compus de Anton Pann, ci de catre GHEORGHE UCENESCU. NU MAI DEZINFORMATI COPII, mai intai documentati-va.