characters characters

Evaluarea Nationala 2019

03 martie 2016    |   71369 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

Evaluarea Nationala se apropie cu pasi repezi. Afla tot ce trebuie sa stii despre Evaluarea Nationala din 2019, de la modalitati de pregatire la romana pentru examen, pregatire la matematica pentru evaluarea nationala, pana la calendar si reguli de desfasurare a examenului.





subiecte simulare 2017 evaluarea nationala VIIISubiecte simulare 2017. Evaluarea Nationala clasa a VII-a, limba romana


Citeste sau descara subiectul de la proba de limba romana si baremul de evaluare, din cadrul simularii examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a.

Citeste mai mult.

 calendar simulare EN VIII 2017Calendarul simularii Evaluarii Nationale, clasa a VIII-a, 2017

In anul scolar curent simularea examenelor nationale se va desfasura in aceeasi perioada (13-17 martie), atat pentru elevii clasei a VIII-a, cat si pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a.

Citeste mai mult.

modele subiecte Evaluarea Nationala 2017Modele de subiecte Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a, 2017

Ministerul Educatiei a publicat modele de subiecte pentru Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a, anul scolar 2016-2017, la limba romana, matematica si limba materna. 

Citeste mai mult.

lipsa de concentrareDe ce nu se pot concentra adolescentii cand invata

Ai un adolescent care nu sta locului atunci cand trebuie sa isi faca temele sau nu se poate concentra la ore? Inainte sa te intrebi daca sufera de ADHD, este bine sa afli cateva lucruri despre lipsa de concentrare a atentiei la adolescenti.

Citeste mai mult.

metode de invatare rapidaRecapitulare eficienta pentru nota mare la Evaluarea Nationala

De obicei, copiii prefera sa foloseasca tehnici de recapitulare care le dau impresia ca au invatat suficient de bine si care le cresc increderea in propriile cunostinte. Iata care sunt cele mai eficiente metode de recapitulare si de ce functioneaza bine.

Citeste mai mult.


Grupul de studiuGrupul de studiu


Uneori, schimbul de idei, explicatiile si intrebarile intre mai multi copii ii pot ajuta pe acestia sa inteleaga si sa invete mai usor. Cum il ajuti pe copil sa isi organizeze grupul de studiu si sa invete mai eficient alaturi de alti colegi.

Citeste mai mult



miscarea fizica si invatareaMiscarea fizica si invatarea
Exercitiile fizice stimuleaza zonele din creier responsabile de concentrarea atentiei, organizare si planificare. Realizat in mod regulat, sportul poate influenta pozitiv dispozitia emotionala a copilului tau. Iar emotiile pozitive influenteaza, la randul lor, invatarea.

Citeste mai mult.

 

motivatia de a invataCum il motivezi pe copil sa invete pentru examen

Ti se intampla frecvent ca in aproape orice discutie pe care ai purta-o cu adolescentul tau, acesta sa iti raspunda cu un simplu si sec „Nu-mi pasa!”? De multe ori poate fi vorba de ingrijorari, lipsa de incredere in sine sau stari emotionale negative (descurajare, tristete).

Citeste mai mult.

 

Stresul examenelorCand stresul examenelor afecteaza intreaga familie

Situatiile de testare deseori vin insotite de anxietate si teama de esec. Stresul nu il afecteaza doar pe copil, ci si pe parinti. Un parinte bine intentionat poate incerca sa aiba control asupra modului in care copilul invata. In acest caz, copiii primesc mesajul cum ca nu sunt suficient de buni, incat parintii sa poata avea incredere in ei.

Citeste mai mult.

tehnici de invatareCum sa citesti ca sa retii usor

A citi o carte poate fi pentru unii o experienta deosebit de placuta, insa poate fi si frustranta atunci cand este important ca in urma lecturii sa retina o serie de informatii. Exista cateva tehnici de invatare care pot face diferenta intre cei care citesc si retin si cei care citesc si nu isi pot aminti prea multe dupa lectura.

Citeste mai mult

 

rezolvarea subiectelor simulare matematica EN VIII 2016Simularea Evaluarii Nationale 2016, clasa a VIII-a. Rezolvarea subiectelor la matematica

Poti descarca de aici sau poti rasfoi mai jos rezolvarea subiectelor la proba de matematica, din cadrul simularii Evaluarii Nationale pentru clasa a VIII-a, 2016, insotita de explicatii suplimentare.

Citeste mai mult.

 

metode de memorareMetode de memorare

Pregatirea pentru examen presupune nu doar intelegerea in profunzime a materiei, ci si memorarea informatiilor. Pe langa stresul resimtit din cauza situatiei de examinare, deseori, copiii se confrunta cu frica de esec si frustrarile ce survin de pe urma necunoasterii unor tehnici de memorare utile.

Citeste mai mult.

 

rezolvare subiecte simulare limba romanaSimularea Evaluarii Nationale 2016, clasa a VIII-a. Rezolvarea subiectelor la limba romana

Poti descarca de aici sau poti citi mai jos rezolvarea subiectelor de limba romana pe care le-au primit elevii in cadrul simularii Evaluarii Nationale, clasa a VIII-a, 2016, insotita de explicatii suplimentare.

Citeste mai mult.

 

liceul potrivitDe ce este important pentru copilul tau sa ajunga la liceul potrivit

Parintii care au copii care urmeaza sa sustina Evaluarea Nationala, la sfarsitul clasei a VIII-a intocmesc deja, impreuna cu copii, liste cu posibilele optiuni de licee.
Citeste mai mult.

 

rolul pauzelor in invatare
Rolul pauzelor in invatare

Pauzele luate la momentul potrivit pot creste eficienta invatarii.
Afla care sunt recomandarile referitoare la pauzele dintre sesiunile de invatare pe care le poti face copilului pentru a invata mai usor.

Citeste mai mult.

 

Cum sa inveti usorCum sa inveti mai usor

Pentru a veni in sprijinul parintilor, dar mai ales al copiilor, va propunem o lista cu cateva recomandari despre cum poti sa inveti mai usor si sa ai rezultate mai bune la Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a 2017.

Citeste mai mult.

 

Ion CicuCopilul tau cum se pregateste pentru Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a?
Ion Cicu ne povesteste mai multe despre pregatirea pentru examen si cum ii ajuta platforma ExamenulTau.ro pe elevi.
Citeste mai mult. 


 

testimoniale Examenul TauCe cred parintii despre ExamenulTau.ro-platforma de pregatire pentru Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a!
Esti parinte si ai emotii numai cand te gandesti ca juniorul tau urmeaza sa dea examen?

Citeste mai mult.

 

elev scriindCalendarul Evaluarii Nationale 2016 pentru absolventii clasei a VIII-a
Pe 27 iunie 2016, va avea loc proba scrisa la Limba si literatura romana, pe 28 iunie 2016 este programata proba scrisa la Limba si literatura materna, iar pe 29 iunie 2016, proba scrisa la matematica. Pe 1 iulie 2016, vor fi afisate rezultatele.

Citeste mai mult.

 


calendar simulari evaluarea nationala 2016

Cand vor fi simularile pentru Evaluarea Nationala clasa a VIII-a

Ministerul Educatiei a aprobat prin Ordin de Ministru calendarul simularilor Evaluarii Nationale pentru clasa VIII-a, 2016.

Citeste mai mult.

 

Ghid evaluarea nationala

Ghid pentru parinti: Cum pregatesti copilul pentru Evaluarea Nationala

Rezultatele bune nu vin fara efort, dar nici nu sunt imposibile. Il poti ajuta pe copilul tau sa se pregateasca pentru examen, pas cu pas.
Citeste mai mult.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu