characters characters

De ce este important pentru copilul tau sa ajunga la liceul potrivit si nu la un liceu oarecare?

17 martie 2016    |   4087 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

Admitere liceu
Parintii care au copii care urmeaza sa sustina Evaluarea Nationala, la sfarsitul clasei a VIII-a intocmesc deja, impreuna cu copii, liste cu posibilele optiuni de licee.

Examenul Tau

Am discutat deopotriva, cu parinti si elevi despre importanta acestor alegeri si am sintetizat cateva motive pentru care este important pentru copilul tau sa ajunga exact la liceul dorit si nu la un liceu prin distributie aleatorie.

1. Multi afirma ca liceul este perioada cea mai frumoasa din viata. Pentru a fi la inaltimea asteptarilor este important sa se desfasoare si in locul potrivit, la liceul potrivit.

2. Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti. Altfel spus, mediul colegial poate fi un factor pentru progres sau din contra, pentru regres. O clasa catalogata “ mai slaba” poate fi o bariera in traiectoria ulteriora a copilului tau: pregatirea pentru facultate si pentru viitoarea cariera.

3. Continutul cursurilor. Un aspect foarte important. Cum ar fi ca sa studieze timp de 4 ani, materii care nu sunt pe structura lui vocationala sau care nu il vor ajuta sa se pregateasca pentru facultate?

Mai jos gasesti opiniile un proaspat licean, unei mamice si unui specialist parenting pe tema: De ce este important sa ajungi la ACEL liceu si nu la un liceu OARECARE?

Am vrut sa ajung la un liceu anume din 3 motive: 1. Pentru ca acolo si doar acolo exista viata de licean pe care mi-o doresc, adica o combinatie intre invat ce-mi place si ma simt bine. 2. Stiam ca voi avea colegi deosebiti. 3. Pentru ca am dorit sa-mi maresc sansele sa intru la facultatea la care visez. Mihnea Popescu, 15 ani

Este important ca un copil sa ajunga la un liceu (la Acel Liceu) care sa-l ajute sa-si dezvolte aptitudinile, care altfel ar fi irosite. De aceea, pregatirea pentru un anumit liceu, cu anumit profil este importanta. Pe langa nivelul de predare, pentru mine ca parinte este important ca liceul sa-I permita formarea unui caracter si sa fie in siguranta in permanenta. Mihaela Paunescu, mama Tinei 12 ani.

Cand adolescentul intra la liceul si profilul potrivit, se va bucura de oportunitatile de invatare  (cursuri optionale, concursuri scolare) adecvate aptitudinilor si intereselor lui, avand astfel mai multe sanse sa aleaga drumul potrivit in viata si sa se pregateasca pentru facultatea dorita si implicit, pentru cariera visata. Gabriela Alama, editor parenting SuntParinte.ro

Nu putem lasa la voia intamplarii un aspect atat de important: admiterea la liceu.


Copilul tau isi poate mari sansele de reusita, pregatindu-se cu platforma ExamenulTau.ro. In plus, acum, platforma beneficiaza de o super oferta: 70% reducere.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu