characters characters

Calendarul Evaluarii Nationale 2016 pentru absolventii clasei a VIII-a

21 septembrie 2015    |   4698 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

elev scriindCalendarul Evaluarii Nationale 2016 pentru absolventii clasei a VIII-a a fost aprobat prin ordin de ministru. Iata cand vor avea loc inscrierile si probele in cadrul Evaluarii Nationale 2016.

15 - 17 iunie 2016: Inscrierea la evaluarea nationala

17 iunie 2016: Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

27 iunie 2016: Limba si literatura romana - proba scrisa

28 iunie 2016: Limba si literatura materna - proba scrisa

29 iunie 2016: Matematica - proba scrisa

1 iulie 2016: Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)

1 iulie 2016: Depunerea contestatiilor (orele 16 - 20)

2-4 iulie2016: Rezolvarea contestatiilor

5 iulie 2016: Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Ordinul prevede si o serie de reguli referitoare la desfasurarea examenului si solutionarea contestatiilor.

Examenul Tau

Evaluarea Nationala 2016. Ce nu au voie elevii

  • Elevii nu vor avea voie sa intre in sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea, avand obligatia sa lase aceste obiecte in sala special stabilita pentru depozitarea bunurilor personale. In cazul in care refuza sa respecte aceasta regula, elevii nu vor fi primiti in examen.
  • Elevii nu au voie sa aiba asupra lor (in imbracaminte sau incaltaminte, in penare etc. ori in banci) lucrari care ii pot ajuta sa rezolve subiectele (manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati).
  • De asemenea, este interzis elevilor sa aiba asupra lor in sala de examen, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea, sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.
  • Candidatii la examen nu au voie sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa copieze, sa transmita materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.

Cei care incalca aceste reguli vor fi eliminati de la proba respectiva, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise/ciornele/foile din lucrarile scrise si vor primi nota 1 pe lucrarea scrisa.

Elevilor li se vor prezenta aceste reguli inainte de inceperea probelor, li se va solicita sa predea toate materialele interzise si vor semna un proces-verbal de luare la cunostinta a regulilor si sanctiunilor.

Evaluarea Nationala 2016. Ce nu au voie profesorii

Cadrelor didactice nominalizate ca asistenti le este interzisa intrarea in salile de examen cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul ori de comunicare, precum si cu ziare, reviste, carti etc. Materialele nepermise in sala de examen vor fi introduse intr-un un plic/o punga, impreuna cu un bilet sau o eticheta pe care se noteaza numele si prenumele posesorului, care va fi pastrat pana dupa predarea lucrarilor scrise intr-o sala speciala stabilita pentru depozitarea obiectelor personale, supravegheata de o persoana desemnata de comisia din unitatea de invatamant.

Ordinul prevede de asemenea ca persoanele care in sesiunile anterioare ale examenelor nationale nu si-au indeplinit responsabilitatile sau au avut abateri de la reguli nu vor fi nominalizate in comisiile pentru evaluarea nationala

Evaluarea Nationala 2016. Supravegherea video a claselor

Vor fi supravegheate video si audio: salile de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele pentru evaluarea nationala, salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salile in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise.

Inregistrarile audio-video vor fi verificate de catre comisiile de organizare a evaluarii nationale, prin sondaj. Daca sunt descoperite nereguli sau tentative de frauda, vor fi verificate inresitrarile din din toate salile de examen din scoala respectiva.

Evaluarea Nationala 2016. Notarea lucrarii si rezolvarea contestatiilor

Reguli de stabilire a notei:

In procesul de evaluare a lucrarilor si de rezolvare a contestatiilor, in cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. In cazul in care diferenta intre notele acordate de catre cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori evaluatori, stabiliti de presedintele comisiei, iar nota acordata de acestia, va fi nota finala.

Parintii elevilor minori pot solicita sa vada lucrarea sau lucrarile copilului numai dupa afisarea rezultatelor finale dupa contestatii. Elevul trebuie insotit obligatoriu de catre parinte la vizualizarea lucrarii. Solicitarea de a vedea lucrarea nu poate conduce la reevaluarea acesteia sau la modificarea notelor acordate.


Evaluarea Nationala iti stresează copilul? Ajută-l sa invete cu placere: www.examenultau.ro.


*Sursa foto: stockimages, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu