characters characters

Suprasaturarea cu alcool sau “binge drinking”

Propus de: SuntParinte.ro   |   28 ianuarie 2014    |   1832 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Pictura, actorie sau astronomie pentru copii la Fundatia Calea VictorieiSuprasaturarea cu alcool  este un consum exagerat de alcool in perioade scurte de timp si dese, cu intentia constienta de a se imbata. Este vorba de cateva betii consecutive (cel putin o data la doua saptamani) care apar atat in randul barbatilor, cat si in cel al femeilor.









*Sursa foto: Flickr.com


Cat de frecvent este fenomenul de “binge drinking” printre adolescenti?
Conform Centrului National de Adictie si Abuz de substante din SUA, mai bine de 5 milioane de elevi au experimentat cel putin o data suprasaturarea cu alcool in ultima luna. Segmentul de varsta 18-20 de ani pare sa fie cel mai raspandit pentru cei care fac abuz de alcool in acest fel.
Cei mai multi dintre consumatori sunt baieti.

Care sunt principalele motive pentru care tinerii consuma alcool?
-    Sunt curiosi: vor sa experimenteze starile pe care le induce consumul de alcool
-    Cred ca ii vor face sa se simta “bine”, neluand in seama efectele mai putin placute ale consumului excesiv ;
-    Privesc alcoolul ca pe o modalitate de a reduce stresul, desi consumul regulat poate sa creasca nervozitatea si presiunea psihica pe termen lung;
-    Vor sa para mai maturi;
-    Din cauza presiunii sociale: prietenii sau cunostintele cu care ies in oras sunt consumatori de alcool si ii incurajeaza sa bea.

Care sunt efectele negative ale consumul excesiv de alcool?

-  Apar dificultati de concentrare;
-  Pierderi de memorie;
-  Dispozitii emotionale schimbatoare;
-  Intoxicatia cu alcool: confuzie extrema, dificultati de a se trezi din betie, senzatie de voma, respiratie incetinita, temperatura scazuta a corpului, piele palida.

Cand  se transforma consumul excesiv de alcool in alcoolism?

Specialistii sustin ca daca o persoana a trecut de cel putin trei ori prin suprasaturarea cu alcool in ultimele doua saptamani este predispusa diagnosticului de alcoolism.

Cum pot fi ajutate persoanelor care trec frecvent prin episoade de consum excesiv de alcool?
1. Observarea semnelor timpurii de suprasaturare cu alcool.
2. Comunicarea cu un adult.
3. Ajutor specializat: consilierea sau terapia ii poate ajuta pe adolescenti sa renunte la acest obicei nesanatos si sa isi rezolve potentialele probleme care ii determina sa faca abuz de alcool.

Din pacate, consumul excesiv de alcool a devenit destul de frecvent printre adolescenti, iar problemele emotionale ale tinerilor sau dificultatile de comunicare intampinate in familie pot creste riscul ca adolescentul sa isi faca un obicei din consumul de alcool in cantitati mari. Poti preveni acest lucru informandu-te corect despre consumul de alcool, comunicand deschis cu copilul tau si oferindu-i increderea si afectiunea ta in aceasta perioada. Adolescentul tau a trecut prin aceasta experienta?

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe