characters characters

5 Octombrie, Ziua Internationala a Educatiei

05 octombrie 2023    |   403 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +, 0 - 3 ani.

Ziua internationala a Educatiei 2023Ziua Internationala a Educatiei este sarbatorita in fiecare an pe 5 Octombrie, comemorand adoptarea documentului care definea Statutul Profesorilor in 1966, stabilind drepturile si responsabilitatile cadrelor didactice, standardele pentru pregatirea lor initiala si educatia continua, recrutarea si angajarea acestora si conditiile in care profesorii muncesc. Ziua Internationala a Educatiei este sarbatorita din 1994, fiind o ocazie de a sarbatori felul in care profesorii transforma aeducatia si de a reflecta asupra felului in care talentul si vocatia acestora pot fi sprijinite.

Profesia de cadru didactic ofera o oportunitate unica de a lasa un impact de lunga durata asupra vietilor celor din jur, contribuind la viitorul generatiilor urmatoare si aducand o satisfactie personala unica. Cu toate acestea, lumea se confrunta cu un deficit de cadre didactice, exacerbat de un declin al conditiilor de munca si al statutului social.

In acest an, tema Zilei Interntionale a Educatiei este “Profesorii de care avem nevoie pentru educatia pe care o dorim: Imperativul global de a inversa deficitul de cadre didactice”. De aceea, evenimentele organizate la nivel global in acest an se vor concentra asupra masurilor prin care profesia de cadru didactic poate creste in demnitate si valoare, modalitatilor prin care cadrele didactice pot fi motivate si incurajate sa ramana in profesie si asupra felurilor in care pot fi ajutate sa faca fata provocarilor cu care se confrunta.


Cum pot parintii sa ii sprijine pe profesori in munca lor? Iata cateva materiale care te pot inspira:

Ce isi doresc cadrele didactice de la parinti

Intrebari pe care le pot pune parintii cadrelor didactice

5 lucruri despre copilul tau pe care ar trebui sa le spui invatatoarei

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu