characters characters

Zeci de elevi au refuzat vaccinul anti-porcina

03 decembrie 2009    |   468 vizualizări
 

Liceenii ieseni au privit cu suspiciune invitatia de a-si face vaccinul impotriva gripei porcine. Astazi, in prima zi a campaniei de vaccinare, doar patru elevi de la Colegiul National „Mihai Eminescu“ au fost de acord cu aceasta procedura.


„Nu mi se pare corect sa imi fac acest vaccin, in conditiile in care nu stiu ce efecte secundare poate avea. E ca si cum am fi niste cobai asupra carora se fac experimente“, a apreciat Mirela. „Din cate stiu, acest vaccin este pentru o tulpina, dar deja au aparut mutatii“, a spus Adina.

Parintii sunt de acord cu vaccinul
Exista si cazuri de elevi ai caror parinti sunt cadre medicale si care au acceptat sa-si faca vaccinul anti-porcina. „Mama mi-a spus ca vaccinurile de la Institutul Cantacuzino sunt in regula, dar eu nu mi-l voi face“, a spus Daniela. Neincrederea este principalul motiv pentru care tinerii refuza aceasta procedura. „Sa vedem ce efecte are acest tratament asupra celor care au fost de acord, apoi mai discutam“, a conchis Roxana.


De cealalta parte, cei patru tineri de la „Eminescu“ care au fost de acord sa se vaccineze astazi nu au nicio grija. „Nu sunt genul care sa cred in zvonurile negative care circula in jurul acestui tratament“, a explicat Alex. „Un vaccin este mereu un lucru pozitiv“, a incheiat Bogdan.
Termen: Campania de vaccinare in scoli va continua pana pe 10 decembrie


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu