characters characters

Un copil are IQ-ul lui Einstein, la doar doi ani

12 octombrie 2009    |   681 vizualizări
 

In timp ce copiii de doi ani descopera bucuria jocului, Oscar Wrigley, invata mai degraba despre animale salbatice sau despre istoria Romei Antice. Baietelul de doar doi ani, cinci luni si 11 zile, a fost acceptat ca membru in Mensa, fiind cel mai tanar baiat, membru al organizatiei. IQ-ul sau depaseste 160 si este comparabil cu cel al lui Einstein sau al lui Stephen Hawking.


Copilul este capabil sa asculte muzica clasica si sa recunoasca diferite instrumente muzicale la care se canta, spun parintii lui. "Oscar i-a povestit, recent, sotiei mele despre ciclul reproductiv al pinguinilor", a spus tatal baiatului, un specialist in IT, pentru Daily Mail.


Inteligenta sa e practic in afara scalei, pentru ca testul Stanford-Binet de 45 de minute, nu poate sa masoare un coeficient mai mare de 160. Doctorul Peter Congdon a spus ca o astfel de inteligenta apare la unul din 100.000 de copii.
"Va trebui sa-l testam, in viitor, pentru a stabili exact care este coeficientul lui de inteligenta", a declarat doctorul.

Parintii lui Oscar povestesc ca baiatul a inceput sa vorbeasca la noua luni, iar la varsta de 18 luni recita alfabetul. La varsta de doi ani avea un vocabular de cateva mii de cuvinte, in timp majoritatea copiilor de varsta lui stiu doar 50 de cuvinte.
"Copilul are o inclinatie spre muzica si deja a cerut un saxofon, cadou de Craciun, chiar daca e prea mic sa poata canta la el", spun parintii micutului.

Parintii lui Oscar au un IQ normal, insa unchiul lui, Jonathan Masters, a fost un copil precoce, care la doar 13 ani era inscris la facultate.
"La patru luni ii aratam doua obiecte vestimentare si el alegea ce vrea sa poarte. Recent un prieten statea la noi in gradina si i-a aratat o pasare lui Oscar. Copilul i-a spus ca e un pitigoi albastru. Vocabularul lui e uimitor. E capabil sa contruiasca fraze complexe", a povestit Hannah, mama copilului.

Parintii lui Oscar sunt ingrijorati de felul in care il vor educa pe Oscar. Mama sa se lupta cu Reading Borough Concil ca micutul sa fie acceptat la scoala, cu doi ani mai devreme decat varsta obisnuita.

Un purtator de cuvant de la Mensa a confirmat ca Oscar e cel mai tanar baiat care a intrat in organizatie. Al doilea baiat ca varsta care a intrat in Mensa a fost Ben Woods, care avea doi ani si 10 luni in 1995. Cel mai tanar copil din Mensa este, Elise Tan Roberts, din Edmonton, Londra, care a fost acceptat, in urma cu un an, cu un IQ de 154 la varsta de doar doi ani, patru luni si 14 zile.

Mensa fondata in Oxford, Marea Britanie, in 1946 este cea mai mare organizatie care pune in legatura oamenii care au un coeficient mai mare de 148.

 

Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu