characters characters

Trucuri pentru a-i convinge pe copii sa faca miscare

30 august 2009    |   972 vizualizări
Pentru cei mai multi dintre copiii din ziua de azi, a face miscare se reduce la spalatul pe dinti sau urcatul in masina parintilor.

 

Cum ii puteti convinge sa faca mai mult, in conditiile in care pentru a fi sanatosi si a se dezvolta armonios copiii au nevoie de cel putin doua ore de exercitii fizice pe zi?

In primul rand, trebuie sa deveniti un bun exemplu pentru copiii dumneavoastra, asta insemnand ca trebuie sa utilizati din ce in ce mai putin automobilul personal, scrie The Sun.

Astfel, daca serviciul dumneavoastra sau scoala copiilor nu se afla la mai mult de 20 de minute de mers pe jos, lasati masina in garaj. Insotiti-i pe cei mici la scoala si transformati acest interval de timp in minute de dialog sau de distractie. Puteti afla lucruri interesante despre prietenii, preferintele sau necazurile copilului dumneavoastra. In cazul celor mici, ii puteti inviora cu anumite jocuri, gen socotitul masinilor rosii care va depasesc sau binecunoscutul "Fazan".

O alta metoda de a-i convinge pe copii sa petreaca mai mult timp liber in natura este gradinaritul. Chiar si in fata blocului, nu doar in curtea casei, cei mici pot planta o floare sau pot smulge buruienile. Fara sa isi dea seama, acestia fac astfel tot felul de genuflexiuni sau aplecari, iar ridicarea si transportul laditelor cu flori sau al pungilor cu pamant si al sticlelor cu apa reprezinta exercitii excelente pentru brate.

Parintii care dispun de mai mult timp liber isi pot face un mare bine atat lor cat si copiilor acordand cateva ore pe saptamana activitatilor fizice organizate. Astfel, puteti merge cu cei mici pe terenul de tenis sau la bazinul de inot. Cel mai important stimulent pentru copii este sentimentul de satisfactie rezultat chiar si din progresele marunte, daca acestea sunt facute in prezenta mamei sau a tatalui.

La fel de important este sa ii incurajati pe cei mici sa ia propriile lor decizii si sa aleaga sportul pe care si-ar dori sa il practice. Nu ii interziceti baiatului sa joace rugby doar de teama ca se va rani si nu o opriti pe fetita dumneavoastra sa se inscrie la balet doar pentru ca este mai durdulie. Practicate cu interes si dorinta de a face performanta, toate activitatile fizice nu pot fi decat benefice dezvoltarii fizice a copilului dumneavoastra.

Nu in ultimul rand, folositi Craciunul sau Sarbatorile Pascale ca pe un bun prilej de a-i incuraja pe copii sa se ridice din fata calculatoarelor si sa incerce jocuri noi. Cumparati-le role, o mica trambulina pe care o pot scoate in curte si pe care sa poata sari, un cos de baschet mobil, care poate fi atarnat in spatele blocului sau mingi de fotbal sau volei cu autografele sportivilor preferati. Toate acestea vor contribui din plin la dezvoltarea sanatatoasa a celor mici, fiind totodata excelente modalitati de a-si face noi si buni prieteni.
Sursa: Ziare.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu