characters characters

Topul EVZ: Care sunt cele mai „cu mot” scoli din tara

04 mai 2010    |   616 vizualizări

Calitatea pedagogilor, siguranta si, nu in ultimul rand, pozitionarea cat mai aproape de centrul oraselor. Acestea sunt, sustin specialistii, criteriile dupa care se ghideaza parintii atunci cand isi inscriu copiii in clasa intai.


ȘCOALA NR. 11, BUCUREȘTI
Inghesuiala la inscrierea in clasa I a micutilor de 6-7 ani ia sfarsit astazi. Desi locuri ar fi suficiente pentru toti, ca in fiecare an, in multe scoli din marile orase, cererile au depasit cu mult numarul copiilor care ar putea incapea in salile de clasa.


De ce se intampla asta si ce cauta, de fapt, parintii atunci cand iau cu asalt o anumita unitate de invatamant? Pentru a raspunde la aceste intrebari, EVZ a consultat specialisti din Ministerul Educatiei, din inspectoratele scolare si din Societatea Academica Romana. A fost alcatuit, astfel, un top al celor mai cautate scoli din tara. Pentru ca s-a luat in considerare, in primul rand, numarul cererilor, cele mai multe dintre institutiile ce se vor regasi in clasament sunt din Capitala, urmate de cele din Iasi, Timisoara si Sibiu. Au contat insa si facilitatile oferite de scoala, corpul profesoral si rezultatele obtinute de copii.


Concluzia: pe langa siguranta, calitatea educatiei si a dascalilor si pozitionarea cat mai aproape de „buricul targului”, cei mai multi dintre parinti aleg sa-si duca copilul in clasa I la acea scoala care - in opinia lor - ii va asigura admiterea cu succes in orice facultate.

Scoala nr. 11 si Colegiul „Goethe”, primele in top

Desi specialistii au intocmit un „top 10” al celor mai importante scoli din Bucuresti, primul loc este ocupat de doua unitati de invatamant imposibil de departajat: Scoala nr. 11 „Heliade Radulescu” si Colegiul German „Goethe”.

LOCUL I - „HELIADE RADULESCU” sau „o scoala de nota 11”. In realitate, o casa-muzeu, cu flori rosii la ferestre, situata pe Strada Monetariei - in imediata vecinatate a Muzeului Taranului Roman si la o aruncatura de bat de sediul guvernului. Interiorul e la fel de „cald” ca si imaginea pe care o ofera cladirea la exterior: scari din lemn si clase colorate, in care se inghesuie pana la 36 de elevi.

„Scoala vedetelor”, curtata cu mult inainte de inscriere

Directoarea Victoria Barbu - aflata la conducerea scolii de mai bine de 15 ani - stie exact de ce parintii „curteaza” institutia si cu doi ani inainte ca micutii lor sa implineasca varsta minima pentru a ocupa un loc in banci.

„Scoala e fie in drumul parintilor catre serviciu, fie aproape de casele lor. In plus, isi simt copiii mai in siguranta aici, pentru ca avem o singura intrare, si pentru profesori, si pentru copii. Apoi, majoritatea cauta sa vina la anumiti invatatori. E drept ca am reusit sa avem doar invatatoare titulare foarte bune, majoritatea au luat nota maxima la titularizare”, spune, mandra, Victoria Barbu.

Apropierea de casa si siguranta nu sunt insa suficiente pentru toti parintii. Un exemplu in acest sens este si Madalina Podoleanu, care vine zilnic din Corbeanca (Ilfov) in Capitala pentru a-si aduce baietelul la Scoala nr. 11.

„Majoritatea vor continuitate, iar cei mai multi elevi ai nostri ajung la liceele pe care si le doresc, intra la unul dintre liceele inscrise la primele trei optiuni. E adevarat ca multi dintre parinti au studii superioare, dar eu fac si multe sedinte cu ei si ii invat cum sa completeze formularul de inscriere. Sunt insa si copii foarte buni”, conchide directoarea.

Articol complet: www.evz.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu