characters characters

Teme pentru vacanta de vara

O altfel de lista de teme pentru vacanta de vara

09 iunie 2016    |   2298 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

teme pentru vacanta de vara
Cesare Cata este un profesor italian de limba engleza care, in loc de teme pentru acasa, a dat liceenilor sai o lista de recomandari care sa ii ajute sa aiba o vara stralucitoare.

Lista sa de teme pentru vacanta de vara adresata elevilor sai, postata pe Facebook a fost preluata de HuffingtonPost si a avut mult succes in iunie 2015. Ti-o aducem in atentie inainte de vacanta in acest an, pentru a te inspira, fie ca esti cadru didactic, fie ca esti parinte. :)

1. Mergi la plimbare pe malul marii dimineata. Priveste felul in care lumina soarelui se reflecta in apa si gandeste-te la lucrurile pe care le iubesti cel mai mult in viata. Bucura-te.

2. Incearca sa folosesti cuvinte noi pe care le-ai invatat la scoala. Cu cat spui mai multe lucruri noi, cu atat vei gandi mai multe lucruri noi. Si cu cat gandesti mai mult, cu atat esti mai liber.

3. Citeste cat poti de mult. Nu pentru ca trebuie. Ci pentru ca vara ne inspira visele si aventurile, iar atunci cand vei citi, te vei simti ca o pasare in zbor. Citeste pentru ca cititul este cea mai buna forma de rebeliune. (Pentru recomandari de lectura, cauta-ma).

4. Evita lucrurile, situatiile si oamenii care te fac sa te simti rau sau gol. Cauta situatiile care te stimuleaza si companie prietenilor care te imbogatesc, care te inteleg si te apreciaza pentru cine esti.

5. Daca esti trist sau speriat, nu te ingrijora: vara, ca toate lucrurile minunate din viata, iti poate aduce confuzie in suflet. Incearca sa tii un jurnal ca o modalitate in care sa stai de vorba cu tine insuti despre ceea ce simti. (In septembrie, daca vrei, il vom citi impreuna).

6. Danseaza fara retineri. Pe un ring de dans din apropierea casei tale sau singur in camera ta. Vara inseamna dans si e pacat sa nu iei parte la acest lucru.

7. Priveste apusul soarelui, cel putin o data. Stai in liniste si respira. Inchide ochii, fii recunoscator.

8. Fa multa miscare.

9. Daca intalnesti pe cineva fermecator, spune-i cat mai sincer si mai elegant cu putinta. Nu conteaza daca el sau ea nu intelege. Daca nu iti raspunde la fel, inseamna ca el sau ea nu a fost sa fie; in caz contrar, vara 2016 va fi o epoca de aur pentru voi doi (daca lucrurile nu merg bine, intoarce-te la punctul 8).

10. Reciteste notitele de la orele noastre. Compara lucrurile pe care le-am citit si invatat impreuna cu lucrurile care ti se intampla.

11. Fii la fel de fericit ca razele soarelui, la fel de liber ca marea.

12. Nu vorbi urat. Fii intotdeauna politicos si amabil.

13. Uita-te la filme cu dialoguri sfasietoare (in engleza daca se poate), pentru a-ti imbunatati cunostintele si abilitatea de a visa. Nu lasa filmul sa se incheie o data cu genericul: traieste-l din nou, atunci cand te bucuri de vacanta de vara.

14. In lumina stralucitoare a soarelui sau in noptile calde de vara, viseaza despre cum poate si cum trebuie sa fie viata ta. In timpul verii, fa tot ce iti sta in putinta pentru a nu renunta si tot ce iti sta in putinta pentru a-ti urma visul.

15. Fii bun.

Sursa: HuffingtonPost.com


*Sursa foto:Tourism PEI / Stephen Harris, https://www.flickr.com/photos/67271263@N02/15701333691/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu