characters characters

Televizorul ii face pe copii sa manance cu 10 la suta mai mult

06 mai 2010    |   384 vizualizări

Statul in fata ecranului duce la o crestere cu 5 la suta a indicelui masei corporale la varsta de 10 ani, arata o cercetare


Expunerea excesiva a copiilor de varsta mica in fata televizorului are efecte catastrofale asupra acestora dupa ce ajung la scoala, cand vor deveni elevi neatenti in timpul orelor, vor avea rezultate mediocre la matematica si vor fi respinsi de ceilalti copii. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Montreal, din Canada.


Cercetarea a fost realizata pe o perioada de opt ani, pe un esantion de 1.314 copii. Parintii lor au acceptat sa precizeze timpul petrecut in fata televizorului de catre copiii lor, la varsta de 2 ani, apoi la 4 ani, iar invatatorii si profesorii le-au evaluat performantele scolare si psihosociale, dar si starea generala de sanatate.

Fiecare ora peste medie (care este de sapte ore pe saptamana in Quebec) reduce cu 7 la suta angajamentul manifestat de copil in timpul orelor de scoala", a declarat Linda S. Pagani, coordonatorul studiului.

 

Astfel, dependenta de televizor a copiilor cu varste cuprinse intre doi ani si patru ani provoaca o scadere de 6 la suta a rezultatelor la matematica, o crestere cu 10 la suta a riscului de a fi respins de ceilalti colegi de clasa (prin tachinari, insulte si agresiuni), o scadere cu 13 la suta a activitatii fizice in weekend si cu 9 la suta a activitatii fizice in general, o crestere cu 9 la suta a consumului de bauturi acidulate dulci si cu 10 la suta a cantitatii de alimente consumate intr-o zi, conducand la o crestere cu 5 la suta a indicelui masei corporale la varsta de 10 ani (IMC = greutatea impartita la patratul inaltimii).

Sursa: www.gandul.info

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu