characters characters

Tehnologia sustine invatarea. Cum, cand si in ce conditii

01 august 2017    |   613 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

doi copii pe plaja
Vacanta de vara, excursiile la mare, la munte sau in Delta, timpul petrecut la bunici, intalnirile cu verisorii, micile pozne copilaresti – toate dau, macar in teorie, un farmec aparte celor trei luni de vara. Ne amintim si noi, parintii, de propriile noastre vacante si de toate bucuriile pe care le aveam in acele momente lipsite de griji.

Astazi, ne dorim acelasi lucru pentru copiii nostri. Vrem sa le oferim momente de neuitat, amintiri care sa dureze, vrem sa le protejam copilaria, sa-i protejam pe ei si sa le oferim tot ce e mai bun si mai frumos. Si pentru ca gandurile noastre sa devina realitate, incepem inca din primii ani de scoala sa le insuflam si incurajam curiozitatea naturala, dorinta de a descoperi lucruri noi si uimitoare sau placerea de a gandi singuri.

Pana nu demult, intre joaca si educatie se facea o distinctie clara, neexistand niciun punct de intalnire, nicio suprapunere intre cele doua. Pana si ora de sport era tratata cu „seriozitate si disciplina“, transformand o activitate care ar fi trebuit sa placa si sa fie integrata benevol de copii in rutina lor zilnica, intr-o corvoada de care fugeau care cum putea. Cel mai adesea, prin scutiri medicale procurate in fel si chip de parinti carora le lipsea, la randul lor, o educatie sportiva bine inchegata.

Astazi, lucrurile stau (aproape) complet diferit. Avem metode de invatare noi, eficiente si atractive, perfect adaptate noilor generatii de elevi atat de pasionati de digital. Avem intentii bune si planuri marete de a schimba un sistem de educatie ce mai pastreaza inca tuse groase din vechile tipare. Inainte de orice actiune de anvergura, importante sunt determinarea si dorinta de a schimba.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu