characters characters

Targu-Jiu: Comisarii Garzii de Mediu cer ajutorul elevilor

10 noiembrie 2009    |   477 vizualizări
 

Pentru ca in Gorj sunt doar patru comisari de mediu, care nu fac fata solicitarilor, conducerea institutiei incheie conventii cu institutiile de invatamant din judet.

Deseurile aruncate la intamplare pe mai toate drumurile din Gorj le dau batai de cap comisarilor Garzii de Mediu Gorj. Numarul mic de angajati a determinat conducerea institutiei sa apeleze la voluntari, care sa ii sprijine in depistarea sau strangerea gunoaielor aruncate in locuri nepemise. Astfel, comisarii vor incheia parteneriate educationale cu mai multe unitati de invatamant din Gorj, prima conventie fiind stabilita cu Liceul Teoretic din Novaci. Practic, elevii de la aceasta unitate, dar si de la altele cu care vor fi incheiate conventii in foarte scurt timp, vor da o mana de ajutor in ceea ce priveste salubrizarea zonelor poluate. Mai mult, elevii vor desfasura si alte activitati, una dintre ele fiind vizitarea marilor poluatori din Gorj.


Voluntarii de mediu nu au avut niciun rezultat
In urma cu aproximativ o luna, Garda de Mediu Gorj a incheiat protocoale cu 15 voluntari de mediu, care aveau mai multe obligatii, principala fiind cea de sesizare a neregulilor de mediu din raza lor de actiune.


“ Aveau menirea sa ne informeze asupra eventualelor aspecte negative constatate in zonele pe care au fost desemnati, insa pana in prezent nu avem nicio materializare concreta a activitatii lor.”, spune comisarul sef Gheorghe Sanda.
Majoritatea agentilor voluntari lucreaza la primarii sau sunt persoane fizice. Printre acestea se numara si Florinela Stanciu, care se ocupa de zona Piata Mare din Targu-Jiu.


“ In zona mea nu s-a intamplat nimic deosebit. Nu am sesizat nicio neregula la Piata Mare pana acum. Nici in alte zone pe unde am trecut nu am vazut nimic. ”, spune aceasta.
 “In zona mea nu s-a intamplat nimic deosebit.” Florinela Stanciu, voluntar de mediu
Conform legislatiei de mediu in domeniul voluntariatului, la sfarsitul anului, cei 15 voluntari trebuie sa prezinte un raport de activitate, insa in lipsa unui astfel de raport, conducerea Garzii de Mediu nu poate sa ia nicio masura, ceea ce inseamna ca protocoalele incheaite au fost facute fara niciun rost.


Obligatiile agentului ecolog voluntar


Agentul ecolog voluntar are mai multe obligatii, printer care sesizarea in cel mai scurt timp a Garzii Judetene de Mediu in legatura cu orice aspect care poate avea impact negativ asupra factorilor de mediu, indeplinirea sarcinilor propuse si participarea la cursurile de instruire initate de organizatia gazda. De asemenea, voluntarul de mediu este obligat sa nu deterioreze bunurile pe care le foloseste in cadrul activitatii de voluntariat si sa participle ca martor in momentul incheierii procesului verbal de constatare si sanctionare a faptelor contraventionale sesizate de acesta. Agentul ecolog este raspunzator pentru daunele morale sau materiale aduse Garzii de Mediu Gorj in cadrul activitatii de voluntariat.


Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu