characters characters

Statutul social al cadrelor didactice si rezultatele scolare ale elevilor

In tarile unde cadrele didactice sunt apreciate, elevii au rezultate scolare mai bune

03 decembrie 2018    |   1342 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

respectul fata de profesori si rezultatele scolare ale elevilor
Un studiu recent realizat in 35 tari arata ca performantele scolare ale elevilor sunt asociate cu statutul pe care il au cadrele didactice in societate.

In China, Malaezia si Taiwan cadrele didactice se bucura de cea mai mare apreciere, arata un studiu realizat de Fundatia Varkey (cea care ofera premiul Globa Teacher Prize). Cadrele didactice din Brazilia, Italia si Israel sunt la cealalta extrema, primind cel mai scazut nivel de apreciere dintre tarile participante la studiu.

China se afla pe primul loc in acest top, 81% dintre persoanele participante la studiu considerand ca elevii isi respecta profesorii. Media internationala a participantilor convinsi ca profesorii se bucura de respect in randul elevilor a fost de 35%.

Tarile din Europa si America de Sud se remarca persimismul respondentilor cand vine vorba de respectul de care se bucura cadrele didactice in societate.

In China, in India si in Ghana, parintii tind sa isi incurajeze copiii sa devina cadre didactice, in timp ce in Rusia, Israel si Japonia, tendinta cea mai probabila a parintilor este sa ii descurajeze pe copii sa adopte aceasta profesie.

In majoritatea tarilor, respondentii au subestimat numarul de ore de munca pe care il depun cadrele didactice. Exceptie au facut doua tari cu un sistem educational performant: Finlanda si Canada. In aceste tari, participantii la sondaj au supraestimat numarul de ore de lucru ale profesorilor.

O cultura a respectului fata de cadrele didactice este evidenta in Asia, in tari ca Singapore sau Coreea de Sud, unde elevii obtin si cele mai bune rezultate la testele internationale. Autorii studiului arata ca “Aceste rezultate demonstreaza in sfarsit ceea ce am intuit dintotdeauna: exista o legatura intre statutul cadrelor didactice in societate si performantele scolare ale elevilor. Putem acum sa afirmam fara echivoc faptul ca respectul pentru cadrele didactice nu este doar o datorie morala, ci si un factor esential pentru rezultatel scolare bune.”

Topul primelor 10 tari in privinta statutului cadrelor didactice in societate este urmatorul:

1. China

2. Malaezia

3. Taiwan

4. Rusiazia

6. Coreea deSud

7. Turcia

8. India

9. Noua Zeelanda

10. Singapore


Sursa: CourrierInternational.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    SUBSCRIU    05.12.2018 - 12:50
    V.Duicu