characters characters

Start inscrierilor la atelierul de film pentru adolescenti Let’sGo Digital! 2019

11 aprilie 2019    |   673 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Let's go digital!2019Festivalul International de Film Transilvania (31 mai – 9 iunie 2019) invita adolescentii din toata tara sa raspunda provocarii Let’sGo Digital!. Ajuns la editia cu numarul 17, atelierul dedicat pasionatilor de cinema, fotografie si editare video, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, le va oferi tinerilor sansa de a realiza un film sub indrumarea profesionistilor din industrie, in cadrul celui mai important eveniment din Romania dedicat cinematografiei.

Formularul de inscriere este disponibil aici: http://tiff.ro/lgd/formular-inscriere


,,Puneti inhibitiile intr-o poseta si aruncati-o pe fereastra trenului care va va aduce la Cluj.’’, ii sfatuieste Lia Ștefanescu, participant la editiile anterioare LGD, pe toti cei 15 adolescenti care vor fi selectati in urma inscrierilor la cea de-a 17-a editie a atelierului. Experienta LGD le va oferi pasionatilor de cinema sansa de a petrece 10 zile la TIFF, timp in care vor parcurge toate etapele realizarii unui film, de la alegerea subiectului si scrierea scenariului, pana la filmare si montaj. Indrumati de profesionisti din cinematografia romana, ei vor lucra pe aparatura de filmare profesionala, vor avea acces la evenimentele festivalului si vor lua parte la intalniri cu invitati din lumea filmului.

Adolescentii vor lucra in echipe de cate trei, pornind de la o tema data. Trei seniori, fosti participanti Let’sGo Digital!, se vor alatura acestei editii pentru a-i indruma pe incepatori si pentru a realiza un „making of” al atelierului.
Let's go digital 2019

Dincolo de premii si performante, aventura LGD va reprezenta pentru fiecare dintre tinerii selectati o adevarata initiere in limbajul audiovizual. Pentru majoritatea participantilor din editiile anterioare, peste 350 de tineri de la prima editie, atelierul a reprezentat startul carierei in film.

Cei mai multi dintre acestia au absolvit studii de cinema, filmeaza, monteaza, regizeaza sau joaca in filme, organizeaza festivaluri sau scriu despre cinema. ,,E un spatiu foarte special ce te ajuta sa descoperi in tine un potential nelimitat. Te uimesti pe tine insuti atunci cand ajungi la LGD si asta e foarte tare!’’, subliniaza cineasta Andreea Bortun, participant la editia din 2007 si senior in editia 2008, ce tocmai se pregateste sa filmeze un nou scurtmetraj. Inscrierile au loc pana pe data de 27 aprilie 2019. Regulamentul complet si detaliile necesare inscrierii pot fi gasite pe site-ul TIFF: http://tiff.ro/lgd/regulament.


Editia cu numarul 17 a Let'sGo Digital! este organizata de Asociatia de Cultura Urbana Cluj in cadrul Festivalului International de Film Transilvania si va avea loc la Cluj-Napoca intre 31 mai si 9 iunie.

Ne puteti urmari pe:


www.tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | Twitter: TIFFRomania | Instagram


***


Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia pentru Festivalul de Film Transilvania.


Parteneri media: Radio Romania Cultural, Agerpres, Didactic.ro, ExamenulTau.ro, SuntParinte.ro, Romania Pozitiva,Metropotam, Moviecore, MovieNews, All About Romanian Cinema, Iqool.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu