characters characters

Sisteme de avertizare antiseismica in patru scoli din Bucuresti

11 ianuarie 2010    |   466 vizualizări
Liceele Dimitrie Cantemir, Mihai Viteazu, George Enescu si Scoala Centrala vor avea din acest an sisteme de avertizare antiseismica ce vor anunta cu 40-60 de secunde inainte producerea unui cutremur de peste 5,5 grade Richter, potrivit directorului directiei de investitii a Primariei Municipiului Bucuresti, Bogdan Hreapca, citat de AGERPRES.


"Sunt cladiri vechi, unde accesul pe etaje, se face pe o singura scara, spre deosebire de noile cladiri, unde sunt doua scari, iar scopul sistemului este acela de a evita panica in caz de cutremur", a spus Hreapca.


El a adaugat ca, practic, va fi avertizata partea administrativa a scolilor, care va avea apoi ca principala misiune aceea de a evita instalarea panicii printre elevi si profesori.
 

In scolile din Capitala, in special in cele din sectorul 1, exista de cateva luni butoane de panica. Acestea sunt conectate la dispeceratul Politiei Comunitare si pot fi actionate in caz de intrare prin efractie, incendiu, urgente medicale sau tulburarea linistii publice.
 
Sursa: www.romanialibera.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu