characters characters

Sindicatele din educatie se gandesc sa amane greva generala, pe fondul crizei politice

19 octombrie 2009    |   733 vizualizări
 
Sindicalistii din educatie spun ca iau in considerare amanarea declansarii grevei generale pe termen nelimitat, pentru luarea unei decizii urmand sa fie consultate din nou organizatiile din teritoriu, desi rezultatele unui referendum organizat anterior pe aceasta tema erau in favoarea protestelor.

"Inca nu am decis deca vom mai organiza sau nu greva, insa contextul politic este acum mai dificil si solutionarea problemelor noastre s-ar face mai greu. Exista posibilitatea amanarii protestelor pana dupa alegeri, insa aceasta decizie se va lua la nivelul organizatiilor din teritoriu si la nivelul consiliului director", a precizat Aurel Cornea, liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

FSLI, Federatia "Spiru Haret" si Federatia Alma Mater fac parte din Alianta Bugetarilor, formatiune care a declansat anterior, sub diverse forme, proteste pentru obtinerea unor revendicari salariale pentru bugetari.

Cele mai ample proteste au fost organizate pe 5 si 7 octombrie, cand au avut loc o greva a bugetarilor si respectiv un miting si au mars de protest. Cu aceste proteste s-a solidarizat si Federatia Educatiei Nationale.

Toate federatiile din educatie au decis organizarea unor referendumuri in teritoriu pentru a decide daca vor declansa greva generalape termen nelimitat incepand din 16 noiembrie. Rezultatele referendumului au fost anuntate de "Spiru Haret" si de Federatia Educatiei Nationale ca fiind in favoarea grevei generale. In conditiile politice actuale, Federatia Educatiei Nationale spune ca va organiza un nou referendum.

Nemultumirile sindicalistilor sunt legate de scaderea veniturilor angajatilor din sistemul bugetar odata cu intrarea in vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea in concediu neplatit timp de 10 zile a salariatilor din domeniul public in perioada octombrie - decembrie 2009 si de concedierea unui numar mare de salariati.

Sursa: www.realitatea.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu