characters characters

Shakespeare School Essay Competition, editia #15 Peste 9.890 de copii si tineri s-au intrecut in creativitate si originalitate

05 iulie 2023    |   178 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Shakespeare School Competition 2023
Shakespeare School Essay Competition s-a bucurat de o mare popularitate in randul tinerilor, atingand un record al inscrierilor din ultimii ani. Competitia dedicata elevilor de gimnaziu si liceu din toata Romania, aflata la cea de-a 15-a editie, si-a propus sa stimuleze gandirea creativa, spiritul de inovatie, originalitatea si sa motiveze tinerii sa isi perfectioneze limba engleza.

Numar record de participanti din toate judetele tarii

Anul acesta, peste 9.890 de participanti s-au intrecut in creativitate si originalitate la Shakespeare School Essay Competition, cel mai mare Concurs National de creatie in Limba Engleza. Copii si tineri din toata tara si-au pus in valoare potentialul creativ si cunostintele in limba engleza.

Într-o lume in care inteligenta artificiala ia din ce in ce mai mult avant, jurizarea eseurilor nu a fost un proces simplu. Criteriile de departajare care au ajutat juriul sa aleaga castigatorii cei mai talentati au fost originalitatea, vocabularul dar si corectitudinea exprimarii.

Capitala fost, din nou, orasul cu cei mai multi elevi inscrisi in concurs, motiv pentru care Trofeul Excelentei a revenit si de data aceasta Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti – 1096 elevi, urmat de judetele Prahova – 454 elevi si Iasi – 376 inscrisi.

Limba Engleza deschide oportunitati

Concursul a fost organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie – entitate non-profit care sustine copiii si tinerii talentati din Romania, motivandu-i sa atinga performante deosebite si sa isi valorifice la maxim potentialul creativ. „Limba engleza deschide oportunitati” - este motto-ul Asociatiei, pentru ca stapanirea unei limbi de circulatie internationala poate face diferenta in viitorul tinerilor, facilitandu-le accesul spre o educatie de calitate si o cariera de succes.

Partenerii principali ai competitiei au fost Shakespeare School, Mirunette Education, Cambridge University Press & Assessment, British Council si Fischer International. Competitia a fost sustinuta de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si de 35 de Inspectorate Scolare Judetene.

„An de an, la Shakespeare School, ne propunem sa oferim tuturor copiilor si tinerilor posibilitatea de a-si pune in valoare potentialul unic, de a-si cultiva creativitatea si de a fi ei insisi. Editia a 15-a a celui mai mare Concurs National de creatie in Limba Engleza ne-a demonstrat inca o data ca fiecare copil se naste cu imaginatie, iar noi, profesorii si parintii, putem sprijini dezvoltarea acesteia inca de la o varsta frageda.

Felicitari tuturor participantilor! Sunteti modele de inspiratie pentru ceilalti si va aplaud talentul si perseverenta. Va incurajez sa continuati sa explorati lumea Limbii Engleze si sa va dezvoltati abilitatile de exprimare si gandire critica. Shakespeare School Essay Competition 2023 a fost o experienta minunata si suntem mandri de fiecare dintre voi”, spune Adriana Alionte, fondatoarea Shakespeare School.

Tema competitiei

Tema concursului de eseuri de anul acesta a fost “Change ONE thing that you don’t like about our world!”, iar competitia s-a desfasurat pe doua categorii de varsta, 11-14 ani si 15-19 ani. În eseurile lor, copiii si tinerii au fost incurajati sa scrie despre ce ar dori sa schimbe la lumea noastra, iar ideile au fost dintre cele mai diversificate.

Premii pentru elevi si profesori

Finalistii au primit numeroase premii, iar Marii Castigatori de la fiecare categorie de varsta au fost premiati fiecare cu cate o TABĂRĂ DE ENGLEZĂ ÎN MAREA BRITANIE, unde isi vor putea pune in valoare si mai mult abilitatile de comunicare in Limba Engleza! Nu am uitat nici de ceilalti finalisti, care au fost premiati cu rechizite, carti, cursuri de Limba Engleza la Shakespeare School si inscrieri gratuite la examene Cambridge.

Toti cei care au intrat in Concursul National de Creatie in Limba Engleza au primit o Diploma de Participare, pe care o pot folosi pentru a-si completa portofoliul educational. Profesorii cu cei mai multi concurenti inscrisi au primit un curs online de dezvoltare profesionala oferit de Cambridge University Press & Assessment si un „Certificat de Excelenta” din partea Shakespeare School, iar toti profesorii de limba engleza din partea carora s-au inscris minimum 10 participanti la Shakespeare School Essay Competition 2023, au primit un „Certificat de Merit”.

Împreuna, dezvoltam campioni la creativitate si la limba engleza!

* * *

Shakespeare School Essay Competition este un proiect national, cu participare GRATUITĂ, deschis tuturor tinerilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 19 ani (clasele V-VIII si IX-XII). Concursul este organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, in parteneriat cu Shakespeare School si se adreseaza tuturor elevilor din Romania, pasionati de limba engleza si cu real talent la scris.

Sponsor principal: Shakespeare School - Centru de Învatare a Limbii Engleze

Sponsori: Mirunette Education, British Council, Cambridge University Press & Assessment, Fischer International.

Parteneri media: 4Career, Chic-Elite.ro, Edumanager.ro, Financial Market, Gazeta de Sud, Jurnalul de Afaceri, KidsNews.ro, Mesagerul de Covasna, Modern Dads, Modern Family, News Buzau, Newsar, Opera Comica pentru Copii, Radio Itsy Bitsy, Radio Romania Cultural, Radio Sud, Radio Trinitas, Romania Pozitiva, SfatulParintilor.ro, Spot Media, Stiri pentru Copii, SuntParinte.ro, Teen Press.

Parteneri educationali: Bucharest English Teachers' Association – BETA, Cluj English Teachers' Association, Consiliul Elevilor, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si 35 de Inspectorate Scolare Judetene, Moldavian Association of Teachers of English, Romanian Association of Teachers of English, Timisoara English Teachers' Association.

Organizator: Asociatia Shakespeare School pentru Educatie

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie non-profit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze si ajutarea copiilor cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa invete limba engleza. Printre proiectele Asociatiei se numara concursuri de creatie, campanii in licee privind certificarile internationale, cat si cursuri de engleza predate de voluntari copiilor din centrele sociale partenere din Bucuresti si alte orase ale tarii. Asociatia promoveaza dezvoltarea tinerilor intr-un mediu armonios, organizand si ateliere de educatie pentru parinti. Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociatia Shakespeare School pentru Educatie isi propune sa stimuleze gandirea creativa si sa motiveze tinerii din intreaga tara sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu