characters characters

Scolile din Marea Britanie introduc orele de educatie relationala la clasele primare

Copiii vor invata cum sa recunoasca relatiile abuzive si controlul coercitiv

29 octombrie 2020    |   817 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

educatie relationala in scolile din Marea Britanie
Din acest an, elevii din clasele primare (cu varsta intre 5 si 11 ani) din Marea Britanie si Tara Galilor participa la scoala la ore de educatie relationala, al caror scop este sa ii invete despre cum pot avea relatii sanatoase si echilibrate cu cei din jur.

Orele de educatie relationala continua si la clasele gimnaziale (intre 11 si 16 ani), unde sunt insotite si de ore de educatie sexuala si sanatate. Parintii au dreptul sa isi retraga copiii de la aceste ore, daca doresc.

Orele de educatie relationala au fost introduse la clasele primare ca parte a obiectivului de educatie pentru sanatate mintala si fizica, asumat de Ministerul Educatiei inca din 2018.

Educatia relationala ii va invata pe copii cum sa recunoasca relatiile abuzive sau nesanatoase, acoperind inclusiv subiecte despre controlul coercitiv, abilitati de comunicare si management al conflictului. Decizia de a-i invata pe copii despre aceste subiecte de la varste mici este sustinuta de studii care arata ca atitudinile si comportamentele se cristalizeaza si devin rezistente la schimbare dupa varsta de 10 ani.

Cadrele didactice vor oferi copiilor din clasele primare informatii potrivite varstei lor despre ce inseamna relatii de prietenie sanatoasa, relatii de familie armonioase si alte tipuri de relatii sociale. In clasele gimnaziale, educatia relationala continua si este completata cu informatii despre relatiile intime si sanatate. Atat in clasele primare, cat si in clasele gimnaziale copiii vor invata despre siguranta in mediul online si despre felul in care pot folosi tehnologia in siguranta si responsabil, abordand subiecte precum siguranta datelor personale, continut online daunator sau echilibrul dintre mediul online si offline.

Afla mai multe despre acest subiect aici:

TheConversation.com

Gov.uk


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu