characters characters

Scoala cu predare in format digital

03 mai 2010    |   497 vizualizări

Unii profesori din Timisoara au renuntat la metodele clasice si predau prin mijloace practice de ultima generatie. Scolarii timisoreni au spus adio plictiselii la ore cu ajutorul noilor tehnologii și invata inca din clasa I sa scrie pe o tabla moderna.


Elevii care invata la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva" nu mai au nevoie nici de creta, nici de marker. Tabla din clasa lor este de fapt un urias ecran touchscreen.

„Tabla este conectata la computerul din clasa si la internet. Imaginea vine de la videoproiector. Pot cobori o pagina cu degetul, le pot pune filme de pe internet si o pot folosi ca alfabetar", explica invatatoarea Elita Dogar.


Schimbari in ton cu noile tehnologii s-au produs si la temele pentru acasa, care au devenit interactive. Picii scriu tema direct pe calculator si o posteaza apoi pe platforme internationale unde pot fi vazute de mii de elevi din intreaga lume.


Elevii din clasa a V-a rezolva problemele la matematica pe internet si sunt verificate de profesori on-line. „Daca sunt in regula le dau un stegulet. Copiii stiu atunci ca pot posta tema pe care au realizat-o, pentru a fi vazuta de toti elevii de pe platforma", spune diriginta clasei, Petronela Verendean.


Profesorii folosesc astfel de tehnologii pentru ca elevii sa fie mai dornici si mai implicati in proiectele de la clasa. Cu toate acestea, unii psihologi sunt de parere ca metodele multimedia nu pot inlocui profesorul si ca prea multa tehnologie ar putea produce efectul contrar: superficialitate.


Pericol de superficialitate

„Cand citesti o carte, revii din cand in cand la un rand, te face sa reflectezi. Cand vezi ceva pe tabla multimedia, nu mai revii la nimic. Treci peste. Asa, copiii pierd continuturile care devin cultura", este de parere psihologul Stefan Buzarnescu. Parintii sunt de acord cu noul stil de lucru in scoli, cu conditia sa se lucreze gradual si pe sarcini de lucru bine alese.


„Ii ajuta sa descopere si sa puna cap la cap mai multe informatii din mai multe surse si ii ajuta sa invete cu placere", a spus Camelia Circu, de 36 de ani, mama.  


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu