characters characters

Revolutia lui Jamie Oliver in scolile americane

24 martie 2010    |   428 vizualizări

Bucatarul britanic i-a invatat pe copiii de gradinita cum arata o rosie, in cadrul unei emisiuni culinare la ABC.


Episodul-pilot al emisiunii culinare „Jamie Oliver's Food Revolution" a fost lansat duminica pe canalul ABC si a starnit reactii puternice peste Ocean. Vestitul bucatar a declarat ca alimentatia de tip fast-food „ucide America" si i-a intors pe americani impotriva sa, scrie The Independent.
Oliver a venit cu o atitudine candida si cu dorinta de a-i ajuta pe copiii grasi din scoli. Insa, in mai putin de o ora, impertinentul bucatar englez avea lacrimi in ochi, fiind redus la tacere de ostilitatea localnicilor, care i-au spus ca nu vor renunta la carnea prajita, la pizza sau la milkshake.


 
„Nu vrem sa ne apucam acum de mancat salata"
Jamie Oliver spera sa atraga atentia asupra proastei alimentatii din scolile americane si sa se renunte la produsele de tip junk food, asa cum a facut in Marea Britanie in urma cu cinci ani.


Nestavilitul bucatar a nimerit in Huntington, West Virginia, cu speranta ca poate impune virtutile fructelor si legumelor proaspete. Insa Huntington a fost declarat de catre Centrul de Control al Bolilor cel mai putin sanatos oras american, unde sunt cei mai multi oameni obezi din lume. Startul campaniei a fost dificil. Potrivit Independent, tensiunea in oras a crescut o data cu publicarea unei declaratii a lui Jamie Oliver cum ca in tara-gazda epidemia de obezitate ar putea fi cauzata de ignoranta. La postul local de radio i s-a cerut sa plece din oras si sa faca experimente in alta parte: „Nu vrem sa ne apucam acum de mâncat salata toata ziua" sau „Cine te-a facut rege?".

 

Socat, Jamie Oliver s-a plans: „Credeam ca numai in Anglia sunt asemenea nemernici". Bucatarul britanic a descoperit apoi ca la scoala orasului copiii servesc zilnic, la micul-dejun, pizza si ciocolata cu lapte. „Niciodata nu am vazut pâna acum servindu-se pizza la micul-dejun!", a exclamat el. Oliver a mai vazut cum doamnele de la bucatarie pregateau bucatele de pui prajit cu cartofi prajiti. „Acest tip de alimente ucide America", a conchis el.


 
Copiii nu recunosc rosiile si nici cartofii
Intr-o alta scena, Oliver se duce cu un cos mare cu legume la o grupa mare de gradinita. Scoate un manunchi de rosii si le arata copiilor, intrebandu-i daca stiu cum se numesc.

 

Copiii nu stiu, unul spune ca sunt cartofi, iar Oliver este socat. Ii intreaba daca stiu din ce e facut ketchup-ul? Când le spune ca din rosii, micutii neaga puternic din cap, „este o minciuna" sau „asa ceva e imposibil". O educatoare rade cand cei mici nu recunosc nici un cartof. Oliver le spune ce este, iar o fetita ii raspunde: „Nu asa arata cartofii, asta e murdar si dezgustator, cartofii sunt subtiri si galbeni!".

 

Copiii nu recunosc nimic, nici ceapa, nici conopida (desi unul spune ca e broccoli), nici macar salata. Apoi, Oliver a fost prezentat unei femei obeze si copiilor ei grasi, al caror regim alimentar consta tot in prajeli si produse junk food. „Faci asta pentru a-ti omori copiii", i-a spus Oliver, iar ea a izbucnit in lacrimi. Show-ul de duminica a fost un preview al seriei care va incepe vineri.


Sursa: www1.romanialibera.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu