characters characters

Rechizitele scolare gratuite nu au ajuns inca la elevii din Gorj

Propus de: Echipa Intuitext   |   16 octombrie 2009    |   531 vizualizări

Cei aproximativ 13.000 de elevi din judetul Gorj care provin din familii cu venituri reduse nu au primit inca, la o luna de la inceperea scolii, rechizitele scolare gratuite promise de Ministerul Educatiei.


Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Gorj au spus ca licitatia pentru desemnarea firmelor care vor furniza aceste pachete a avut loc abia in urma cu doua zile, iar pana la distribuirea efectiva a pachetelor va mai trece o perioada de cel putin doua saptamani. Conducerea ISJ Gorj sustine ca nu are nicio vina pentru intarziere, pentru ca Ministerul Educatiei este cel care a organizat licitatia.


In Gorj, 13.000 de elevi ar trebui sa primeasca ghiozdane, carti, caiete si alte rechizite, valoarea tuturor pachetelor care urmeaza sa fie achizitionate fiind de 350.000 de lei.


Elevii claselor I-VIII care provin din familii cu venituri modeste urmau sa primeasca, la inceperea scolii, pachete cu rechizite - penare, creioane, stilouri, caiete, acuarele sau blocuri de desen. Pachetele de rechizite au valori cuprinsa intre 25 si 30 de lei. Beneficiarii acestor pachete sunt copiii din familii care au un venit ce nu depaseste 50 la suta din salariul minim de baza brut pe economie.

Sursa: www.realitatea.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu