characters characters

Razboiul impotriva testelor nationale

15 aprilie 2010    |   411 vizualizări

In Romania, ministrul roman al Educatiei, Daniel Funeriu, se chinuie sa introduca teste din clasele primare. In Marea Britanie, ele ar putea sa dispara, incepand din acest an. Sindicatul National al Profesorilor din Marea Britanie ameninta sa boicoteze testele pe care le sustin elevii de 10-11 ani, pentru ca ele ar incalca dreptul copiiilor la educatie.


Potrivit liderilor miscarii de abolire a testelor pentru aptitudini scolare (examene de matematica si limba engleza), aceste teste ar promova o cultura a invatarii pentru teste, daunand adevaratei educatii a elevilor.


Presedinta Sindicatului National al Profesorilor, Christine Blower, a declarat zilele trecute ca se incalca dreptul copilului la o educatie care sa le dezvolte personalitatea, talentele, abilitatile mentale si fizice. Micutilor li se ofera, in schimb, un invatamant ca¬re-i pregateste exclusiv pentru a trece cu succes peste aceste teste standard.


Dezbaterea, afectata de alegeri
Discutia privind eficienta testelor de aptitudini scolare are loc in plina campanie electorala, fapt ce afecteaza calitatea dezbaterii publice pe acest subiect, sustin jurnalistii britanici. Atat laburistii, cat si conservatorii, le-au cerut opozantilor acestor teste sa nu scoata examenele de pri¬mavara, cum sunt ele numite. Ministrul Educatiei, Ed Balls, nu si-a exprimat inca o pozitie clara pe acest subiect, declarand numai ca „nimic nu e batut in cuie".
La 16 aprilie, urmeaza sa se afle rezultatul votului realizat in randul profesorilor si, prin urmare, sa se anunte daca vor fi sau nu boicotate testele standard.


Boicot pe Facebook
Pe reteaua de socializare Facebook s-a deschis un grup la care sunt invitati sa comenteze elevi, parinti si profesori care sustin abolirea testelor. Membrii acestei miscari protestatare declara ca astfel de examene nu testeaza cunostintele dobandite de elevi, ci doar abilitatea acestora de a rezolva teste grele intr-un timp foarte scurt.

Articol complet: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu