characters characters

Ramnicu Valcea: Scolarii sunt nevoiti sa care adevarate poveri in spate

08 octombrie 2009    |   625 vizualizări
 

Ghiozdanul unui elev de clasa a IV-a cantareste intre patru si sapte kilograme.


Tot mai multi parintii se plang de faptul ca micutii lor sunt nevoiti sa poarte in spate ghiozdane foarte grele intesate cu caiete, manuale, culegeri, blocuri de desen, acest lucru cauzandu-le minorilor probleme de sanatate.
Majoritatea scolarilor din clasele I-IV sunt nevoiti sa care zilnic la scoala, cate cinci, sase manuale, pentru orele de curs, la care se adauga cate doua caiete pentru fiecare materie, cate o culegere pentru matematica si limba romana. „Am cautat prin tot orasul ca sa ii gasesc un ghiozdan cat mai incapator, deoarece anul tecut nu-i aveau loc in ghiozdan toate rechizitele. Daca stau sa il cantaresc, ghiozdanul fiicei mele ajunge la cinci kilograme pe putin”, a decalarat Corina  Popa, o mamica din Ramnicu Valcea. Cel mai greu este pentru micutii din clasele I-IV care sunt mult prea firavi pentru a purta in spinare ghiozdanele incarcate cu manuale si caiete.


Elevi depistati cu probleme la coloana


„Nepotelul meu este in clasa a III-a, iar doamna invatatoare le-a cerut sa intocmeasca portofolii la mai multe materii. Acestea sunt niste dosare in care se strang mai multe teme suplimentare si pe care le cara la scoala aproape zilnic. Va spun sincer, ca el nici nu poate singur sa isi duca ghiozdantul, de aceea trebuie sa ma duc in fiecare zi sa il astept la scoala, ca sa il ajut”, a povestit Ioana Rica, bunica unui elev de la scola Take Ionescu, din Ramnicu Valcea. Tot mai multi parinti se plang de faptul ca la scoala nu exista niste dulapuri in care scolarii sa isi poata pune culegerile si manualele mai grele, mai ales acelea care nu trebuie luate acasa in fiecare zi. „Au venit la consultatii mai multi copilasi care mi-au spus ca ii doare spatele de la ghizdanul foarte greu pe care il cara in fiecare zi. Am avut si cateva cazuri in care copiii au facut complicatii la coloana. Eu i-am sfatuit pe parinti sa nu le mai dea voie sa duca niciun fel de greutate pentru ca micutii sunt in crestere, iar mai tarziu vor avea probleme serioase”, a spus medicul de familie Mihaela Ciobanu.

Cadrele didactice dau vina pe programa scolara


Deocamdata nu exista niciun  fel de rezolvare pentru problemele scolarilor, iar dascalii se disculpa spunand ca programa scolara este incarcata, iar datoria lor este sa predea toata materia, pentru ca elevii sa fie cat mai bine pregatiti. „Stim si noi ca au foarte multe manuale si caiete, dar nu exista niciun mod de a simplifica materia pentru ca ei sa nu mai care atatea carti si caiete. Exista si zile cand au mai putine ore de curs, iar atunci ghiozdanul este mai usurel”, a spus Mariana Ionescu, invatatoare la o scoala din cartierul Nord.  


Sursa:www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu