characters characters

Proiect educational Comenius: Scoala mea – mina de aur pentru Europa

13 ianuarie 2014    |   940 vizualizări
In perioada 18 – 21 decembrie 2013 la Limassol, Cipru, a avut loc prima intalnire de lucru din cadrul proiectului educational multilateral Comenius “My  School  is  a  Goldmine  for  Europe”, proiect finanţat cu fonduri ale Comisiei Europene gestionate de ANPCDEFP. Coordonatorul proiectului este Scoala Saint Gilles din Franta, iar celelalte institutii implicate in parteneriat sunt Scoala Gimnaziala nr. 49 din Bucuresti, Falkenhausenschule din Kehl (Germania), Ceip el picacho din Cádiz (Spania), Miejski zespol szkol w swieradowie-zdroju din Swieradow- Zdroj (Polonia), Gardasel din Akranes (Islanda) si Dimotiko scholeio lemesou 8 (KA) din Limassol (Cipru).

Proiectul se desfasoara timp de doi ani (septembrie 2013 – iunie 2014) si isi propune realizarea de activitati artistice, gastronomice, sportive si culturale intre elevii celor sapte scoli, iar principalul sau obiectiv consta in largirea orizontului elevilor si profesorilor atat prin cunoasterea a noi sisteme de invatamant, cat si prin dezvoltarea unor competente sociale precum participarea, colaborarea, respectul de sine si respectul reciproc. Mai mult, o atentie speciala va fi acordata promovarii increderii de sine prin mobilitati, reflectarii comune si elaborarii criteriilor de evaluare in vederea votului celor mai bune lucrari ale elevilor. Prin descoperirea patrimoniului cultural al fiecarei tari partenere, proiectul sustine dialogul cultural si incurajeaza integrarea elevilor cu nevoi speciale.

 Boem ClubLa reuniunea de proiect din Limassol au participat trei cadre didactice de la Scoala gimnaziala nr. 49, doamna directoare prof. Viorica Baibarac, dna. prof. inv. primar Cecilia Keri (responsabil de proiect) si dna. prof. Angela Vass, avand onoranta misiune de a prezenta sistemul educativ din Romania si de a le face cunoscute partenerilor straini viata si munca din spatiul unei scoli.

Scoala-gazda a oferit un tur complet al scolii primare oaspetilor, invitandu-i pe acestia sa asiste la cursuri de limba engleza si greaca, sa asculte o serie de cantece executate de elevii ciprioti la flaut si xilofon ori sa interactioneze cu micutii de 6-9 ani.
Mai multe informatii se gasesc pe website-ul dedicat proiectului http://comenius2015.blogspot.ro/p/blog-page_4694.html

Prof. Vass Angela – Scoala Gimnaziala Nr. 49, Bucuresti

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Cristina    22.02.2014 - 16:30
    Felicitari! Beneficiarii proiectului (elevii) trebuie sa suporte plata unei sume de bani.