characters characters

Profesorii pensionari, nevoiti sa plece din scoli

08 aprilie 2010    |   594 vizualizări


Profesorii pensionari sunt nevoiti sa plece de la catedra. Inspectoratele scolare incearca sa reduca cele 15.000 de posturi cerute de Ministerul Educatiei, numai ca, in unele scoli, profesorii trimisi la pensie vor fi inlocuiti cu altii fara experienta.


Aproximativ 600 de profesori pensionari predau acum in scolile din Capitala, iar din aceasta toamna, doar jumatate vor mai ramane la catedra.
La o scoala de muzica din Capitala, este o profesoara care preda teoria muzicii de 37 de ani. Inspectoratul nu i-a prelungit activitatea la catedra, cu toate ca scoala a transmis ca nu are cu cine sa o inlocuiasca. Plus ca mai avea dreptul sa predea inca doi ani. Acum, femeia este nevoita sa se pensioneze.

In locul profesoarei, nu se stie cine va veni - un profesor debutant, un suplinitor sau un profesor de muzica de la o scoala generala, unde se reduc posturile. Cu noul venit se va face si economie la buget. De cateva sute de lei, comparativ cu salariul de 1.800 de lei al profesoarei cu vechime.


"Au fost aprobate 304 cereri ale cadrelor didactice care au solicitat mentinerea in functia didactica. Au fost mentinuti in activitate in domeniile unde suntem deficitari si anume la invatamantul primar, prescolar, limbi straine si informatica, iar in rest profesorii au fost trecuti la pensie", a declarat Monica Anisie, inspector adjunct la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Decizia a fost luata in consiliul de administratie la Inspectoratului Scolar pentru a respecta decizia ministerului, de a taia 15.000 de posturi.


Sursa: www.realitatea.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu