characters characters

Profesorii au fost chemati la negocieri

25 martie 2010    |   428 vizualizări

Vestile care vin dispre guvern sunt proaste pentru dascali. Nu exista fonduri pentru plata salariilor in 2010.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, si cel al Educatiei, Daniel Funeriu, s-au intalnit la ora 11:00, la Guvern cu reprezentatii sindicalistilor din educatie. Decizia reprezentantilor celor doua ministere a venit dupa ce peste 2.000 de profesori au iesit astazi in strada.

Reprezentantii federatiilor sindicale acuza faptul ca guvernantii nu ii asculta si ca promisiunile raman numai la stadiul de vorbe nu si de fapte. "In afara de declaratii, nu se intampla absolut nimic. Nu exista fonduri suficiente pentru plata salariilor pe 2010.
 
O alta problema care ne scoate in strada e cea a disponibilizariii a 15.000 de posturi in sistemul de invatamant, in conditiile in care si anul trecut am asistat la o scaderea a numarului de posturi cu 17.000", a declarat si secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Pop.

Profesorii sunt hotarati ca pe perioada protestelor sa dezbata legea Educatiei Nationale si sa faca un proiect pe care apoi sa il prezinte reprezentatilor ministerului Educatiei.La protestele de la Bucuresti, au venit si profesori din mai multe orase ale tarii.

Sursa:www.cotidianul.ro
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu