characters characters

Prevenirea obezitatii copiilor. Cum pot medicii sa ajute parintii

30 octombrie 2014    |   300 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Prevenirea obezitatii copiilor nu incepe doar acasa, in familie si la scoala, prin programe de promovare a nutritiei si a unui stil de viata sanatos. Medicii de familie pot contribui mult la prevenirea obezitatii, mai ales prin identificarea obiceiurilor alimentare nesanatoase, sustin specialistii.

Pentru ca medicii de familie sa poata oferi sfaturi despre cele mai bune diete pe care ar trebui sa le adopte o familie, sunt necesare interviuri structurate si de durata, intalniriin care parintii sa inteleaga ca obezitatea este o problema a intregii familii.

„Pana cand copiii ajung la varsta adolescentei parintii sunt cei care au control asupra accesului la mancare si la exercitii fizice. Pentru a-i ajuta pe copii, trebuie sa intelegem cum anume functioneaza familiile”, spun cercetatorii.

Iata cateva recomandari:

  • E nevoie de implicarea intregii familii. Evita sa vorbesti prea mult despre greutatea copilului fiindca pot aparea probleme legate de stima si imaginea de sine. In schimb, implica toti membrii familiei in activitati fizice.
  • Diversifica activitatile. Puteti face miscare acasa, in aer liber sau in sali de sport.Incercati impreuna mai multe variante pana cand gasiti activitatea care vi se potriveste. Este important ca activitatea sportiva aleasa sa fie pe placul copilului, pentru a fi motivat sa o realizeze frecvent.
  • Cere ajutorul medicului de familie. Impreuna cu acesta e impotant sa conturati sistemul de functionare al intregii familii din punct de vedere al alimentatiei si al activitatii fizice. Obezitatea implica nu doar scaderea in greutate, ci si aspecte financiare, morale, religioase etc.

„Inainte ca o familie sa isi schimbe stilul de viata, e important sa inteleaga nevoia existenta si problema cu care se confrunta”, mai spun specialistii.


Sursa: ScienceDaily.com


*Credit foto:photostock, FreeDigitalPhotos.net


Citeste si:
Miscarea fizica dupa scoala ii ajuta pe copii sa invete mai bine

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu