characters characters

Ploiesti: Elevii ploiesteni se pregatesc de alegeri

27 octombrie 2009    |   731 vizualizări

Elevii din institutiile de invatamant preuniversitar din Ploiesti au intrat in febra campaniei electorare. Ei isi vor desemna, mai intai, reprezentantii in Consiliul Local al Copiilor si Tinerilor, apoi primarul, viceprimarul si secretarul, pentru mandatul 2009–2012.

In cazul gimnaziului poate candida orice pusti din clasa a VI-a, iar pentru licee, grupuri scolare si colegii, orice elev din clasele a IX-a sau a X-a, dupa reguli bine stabilite, pornind de la conditia de a nu face parte din vreo organizatie politica, pana la cea de a avea nota 10 la purtare si media notelor, la toate disciplinele de studiu, de minim 8.00.

„La functiile de primar, viceprimar si secretar mai pot candida, pe langa consilierii desemnati in fiecare scoala, si alti elevi, care fac parte din asociatiile de dezbateri academice din Ploiesti. Se opteaza pentru aceasta varianta deoarece s-a verificat, pe parcursul mandatelor trecute, ca acesti copii au reale calitati de lider, spirit organizatoric, practic, mare putere de argumentare si de sustinere a ideilor pe care le promoveaza“, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Ploiesti, Cristina Iancu.

Primarul, elev cultivat

Totodata, primarul trebuie sa fie foarte bun cunoscator a cel putin doua limbi straine de circulatie mondiala, care sa-i permita participarea la actiuni internationale sau sa fie cooptat, la nivel national sau international, ca reprezentant al orasului sau in diverse organizatii de tineret.

Dovada a faptului ca lucrurile sunt cat se poate de serioase, nu vor lipsi platformele electorale si candidaturile se vor depune la Sediul Biroului Electoral Central (Palatul Administrativ, Compartimentul Educatie – Sanatate – Cultura – Culte, camera 623).

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu